Politie Groningen

Zaterdag 29 maart 2008

Provincie Groningen, 29-03-2008

Groningen: wildplasser achter tralies

Een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats belandde vrijdagmiddag in een politiecel nadat stadswachten hadden gezien dat de man in de Kleine Peperstraat stond te plassen. Bij nader onderzoek door de politie bleek dat de man nog drie dagen gevangenisstraf te goed had. De wildplasser werd ingesloten. Een andere wildplasser, een 24-jarige inwoner van Delfzijl, werd vrijdagnacht in de binnenstad eveneens aangehouden. De man leegde op de Gelkingestraat zijn blaas en werd daarvoor geverbaliseerd. Dat was niet naar de zin van de Delfzijlster die vervolgens de agent verbaal de mantel uitveegde. Hij werd wegens belediging aangehouden en na het opmaken van een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.

Groningen: brommer kwijt na achtervolging

Een 21-jarige inwoner van Groningen ging er vrijdagnacht met zijn bromscooter vandoor toen hij bij het Noorderplantsoen van de politie een stopteken had gekregen. Met de politie op zijn hielen, voerde de man zijn snelheid op tot zon 80 kilometer per uur. Hij had ondertussen de verlichting van de tweewieler uitgeschakeld. De man stopte uiteindelijk op de Bataviastraat waar hij werd aangehouden. Hij kreeg diverse bekeuringen voor onder meer het niet dragen van een helm, het rijden zonder rijbewijs en het negeren van een stopteken. De bromscooter, door de Stadjer van een vriend geleend, bleef op het politiebureau achter voor nader onderzoek.

Groningen: overval op slijterij

Een tot nu toe onbekende man heeft vrijdagavond geprobeerd een slijterij aan de Wilhelminakade te beroven. De overvaller kwam om twintig over zeven de winkel binnen en bedreigde het personeelslid met een wapen. Tussen de overvaller en de 59-jarige medewerker kwam het vervolgens tot een worsteling. De dader ging er vandoor nadat hem duidelijk was geworden dat hij niet bij het geld kon komen. De onbekende reed op een fiets weg richting de Prinsesseweg. De overvaller is een donker gekleurde man met een opvallend bol gelaat en droeg een roodkleurige jas.

Groningen: met plak hash in disco

Bij een 24-jarige inwoner van Groningen werd vrijdagnacht door personeel van een discotheek in de Gelkingestraat een plak hash aangetroffen. De man werd aan de politie overgedragen. De verdachte ontkende dat hij het brok bij zich had om te verkopen. De man is ingesloten.

Groningen: schaar buit

Een man en een vrouw werden vrijdagnacht beroofd op de Bedumerweg. Het paar stond een sigaret te roken en werden aangesproken door twee mannen en een vrouw. De drie eisten een gsm en geld. Toen dat niet tevoorschijn kwam, pakte een van de belagers een tas weg waar een kappersschaar inzat. Het stel wist te ontkomen door bij een woning aan te bellen. De drie belagers gingen er vervolgens met de schaar vandoor.

Groningen: bromfietser dronken

Een bromfietser liep vrijdagnacht bij een politiesurveillance in de gaten door zijn opvallend rijgedrag. De man, een 34-jarige Groninger, had op de Friesestraatweg nagenoeg de hele breedte van de rijbaan nodig. Bij een alcoholcontrole kwam een promillage van ruim 2 tevoorschijn. De man bleek ook nog een gevangenisstraf van vijf dagen uit te moeten zitten. Hij is ingesloten.

Groningen: man aangehouden

Een 27-jarige inwoner van Groningen werd zaterdagochtend vroeg door de politie aangehouden en ingesloten nadat hij in een horecagelegenheid aan de Gelkingestraat een man en een vrouw zou hebben mishandeld. De verdachte verzette zich tegen zijn arrestatie en beledigde de agenten.

Farmsum: transport in de fout

Een vrachtwagenchauffeur liep vrijdagmorgen in Farmsum tegen twee bekeuringen op. Het gewicht van de lading zand op zijn vrachtwagen bleek het maximum met 22 procent te overschrijden. De lading was bovendien niet afgedekt, hoewel de chauffeur, een 37-jarige inwoner van Loppersum, daar al eerder door de politie voor was gewaarschuwd. Hij kreeg dus ook daar een bekeuring voor. Een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Damwoude kon vrijdagmiddag in Appingedam zijn combinatie achterlaten. De man vervoerde een rupskraan op de aanhanger die op geen enkele wijze was vastgezet. Voor het transport ontbraken eveneens benodigde documenten. Een 23-jarige chauffeur liep in Bedum tegen een proces-verbaal op. Een agent zag dat de man een aanhanger aankoppelde, die eerder door de politie vanwege het ontbreken van een reminstallatie aan de kant was gezet. De chauffeur mocht de aanhanger opnieuw afkoppelen en weer laten staan.

Musselkanaal: kluisje weg

Bij een inbraak in een woning aan de Hanne Bruiningstraat in Musselkanaal is vrijdag een kluisje gestolen. Terwijl de bewoners afwezig waren, drong omstreeks elf uur een tot nu toe onbekende man het huis binnen. Een getuige zag iets later een persoon met een vuilniszak onder zijn arm bij de woning weglopen. In het kluisje zaten voornamelijk documenten. De politie is met een onderzoek bezig.

Ter Apel: rijbewijs kwijt

Een 34-jarige inwoner van Ter Apel raakte vrijdagavond zijn rijbewijs kwijt. De man reed met zijn auto met meer dan honderd kilometer per uur door de bebouwde kom van zijn woonplaats en door Nieuw Weerdinge. De man had niet in de gaten dat een motoragent achter hem aanreed. De man kon ter plekke zijn rijbewijs inleveren. Hij verklaarde dat hij al vaker voor forse snelheidsoverschrijdingen was gepakt en dat hij door zou blijven rijden.

Veendam: onder invloed tegen auto

Op het Kerkplein in Veendam botsten vrijdagnacht twee personenautos door nog onbekende oorzaak tegen elkaar. Een van de bestuurders, een 18-jarige inwoner van Veendam, bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Hij had bovendien gedronken en zat met een promillage van bijna 0,8 boven de limiet. De auto was niet verzekerd. Om bekeuringen te voorkomen had hij de kentekenplaten er af geschroefd. Tegen de 18-jarige is proces-verbaal opgemaakt. Beide autos waren na de aanrijding rijp voor de sloop. De bestuurders liepen geen letsel op. De tweede automobilist, een 35-jarige Veendammer, verklaarde dat hij een parkeerplaats wilde opdraaien en plotseling een tegenligger op zich af zag komen.