Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (29-03)

BERGEN OP ZOOM, 29 maart 2008

Politie vordert rijbewijs in van té snelle automobilist

BERGEN OP ZOOM: Agenten vorderen het rijbewijs in van een snelle automobilist. De man reed 120 km/u door de bebouwde kom van Bergen op Zoom. Hij werd zaterdag 29 maart om 01.00 uur betrapt op de Van Konijnenbergweg. De maximum snelheid daar is vastgesteld op 50 km/u. Even probeerde hij nog te ontkomen aan de politiecontrole, maar dat was tevergeefs. Hij werd gearresteerd en moest mee naar het bureau. Er was sprake van alcoholgebruik maar bij een ademanalyse bleef hij onder de strafbare grens. Vanwege zijn rijgedrag en zijn snelheid is het rijbewijs ingevorderd. Het gaat om een zogenaamd beginnen bestuurder, een 24-jarige man uit Halsteren.

Het rijbewijs van de automobilist wordt ingevorderd bij snelheidsoverschrijdingen van 50 km/u of meer en bij herhaling van overtredingen waardoor de veiligheid op de weg ernstig in gevaar is gebracht. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

130,- voor winkeldievegge met geprepareerde tas

ROOSENDAAL: Personeel van een kledingzaak verhinderde een winkeldiefstal. Ze arresteerden de dievegge en droegen de vrouw over aan de politie. De vrouw was vrijdagavond 28 maart in de winkel aan de Nieuwe Markt en gedroeg zich opvallend. Ze was met een platte tas binnengekomen en tijdens het verblijf in de winkel werd de tas steeds dikker. Onderzoek wees uit dat ze een oude plastic tas van de winkelketen bij zich had, met daarin een speciaal geprepareerde tas. De geprepareerde tas was bedoeld om de winkel te kunnen verlaten zonder het alarm te activeren. Haar buit bestond uit babykleding met een waarde van 56,70. In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de vrouw een boete van 130,- opgelegd Ze moest de boete meteen betalen om een gang naar de rechter te voorkomen. Haar tas is in beslag genomen om te voorkomen dat die opnieuw gebruikt wordt.

Overtreder geeft personalia broer op

BERGEN OP ZOOM: Een 17-jarige inwoner van Bergen op Zoom gaf een valse naam toen hij door de politie bekeurd werd. Hij gebruikte daarvoor de persoonsgegevens van zijn broer. De verdachte pleegde zaterdagmorgen 29 maart om 06.00 uur een verkeersovertreding. Hij reed in de Achillesstraat tegen de verplichte rijrichting in. Toen hij daarvoor een bekeuring kreeg, kon hij geen rijbewijs of identiteitsbewijs laten zien. Hij gaf vervolgens de personalia van zijn 19-jarige broer op, die ook in de auto zat. De verdachte werd gearresteerd. Hij kreeg proces-verbaal voor de verkeersovertreding, het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

Arrestatie vanwege bezit harddrugs

ROOSENDAAL: Bij een routinecontrole op De Boulevard in Roosendaal arresteerde de politie een 23-jarige vrouw uit Roosendaal. Ze wordt verdachte van overtreding van de Opiumwet. Bij controle bleek dat ze 24 XTC-tabletten in haar bezit had. Verder vond de politie twee flesjes vermoedelijk vloeibare drugs en een kleine hoeveelheid speed (poeder). Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en de verdovende middelen zijn in beslag genomen. Na verhoor kreeg ze direct een dagvaarding mee voor de terechtzitting. Dit voorval gebeurde vrijdagavond 28 maart omstreeks 19.45 uur.

Werknemers supermarkt opgepakt op verdenking van diefstal

ROOSENDAAL: Twee medewerkers van een supermarkt aan de Van Beethovenlaan zijn opgepakt op verdenking van diefstal. De arrestaties vonden plaats op vrijdagmiddag 29 maart 2008. De bedrijfsleider miste al enkele maanden spullen uit de voorraad. Het ging voornamelijk om dozen snoepgoed, snacks en frisdranken. De bedrijfsleider was de verdachten zelf op het spoor gekomen en informeerde daarna de politie. Het gaat om twee jongen mannen uit Roosendaal, 16 en 19 jaar oud. In het belang van het verdere onderzoek is het tweetal in verzekering gesteld en ingesloten.

Auteur: Jeroen Steenmeijer