Ministerie van Defensie

29-03-2008 19:55

MILITAIREN VERMAAKT IN AFGHANISTAN


Militairen in Afghanistan konden zich afgelopen dagen even onttrekken aan de hoge werkdruk die de uitzending met zich brengt. Een scala aan entertainers trok langs de verschillende bases om hen te vermaken. Motivatiecoach Emiel Ratelband, judoka Daniëlle Vriezema, zangeres Dutch Cher en DJ Mighiel zorgden voor een spetterende show.

Eerste luitenant Vriezema, lid van de Defensie Topsport Selectie (DTS), vulde het programma door een aantal judoclinics te geven. In het kader van âoperatie Beijingâ, die tot doel heeft de relatie te laten zien tussen topsporters en de taken van militairen, had ze een grote vlag meegenomen waar de militairen hun handtekening op konden zetten. Het dundoek zal in augustus in Beijing wapperen tijdens de Olympische zomerspelen.

Ratelband legde met een energieke show uit dat positief in het leven staan een keuze is. Met menig âTjsakkaâ stuwde hij het positivisme van de Nederlandse militairen naar recordhoogte, waardoor iedereen goed in de stemming was voor het optreden van Ingrid Striek, alias Dutch Cher. Zoals de naam al doet vermoeden, vertolkte zij menig hit van de Amerikaanse popster. Het hele programma werd muzikaal omlijst door de Nederlandse DJ Mighiel, die voor elke smaak genoeg munitie had meegebracht.