Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Motorspektakel in Arnhem op Dag van de Motorsport

ARNHEM - De kunsten van trialist Peter van der Sluis, motorcrosskampioen Eric Schrijver die samen met een wethouder de start inluidde van de Arnhemse sportweek, kinderen in zijspannen en demonstraties pocketbikes: het was de motorsport die de boventoon voerde in Arnhem op de Dag van de Motorsport.

De Dag van de Motorsport startte met een trialdemonstratie, waarna de wethouder van sportzaken Rita Weeda in het zijspan naast crosser Schrijver plaatsnam en het sportvuur vanuit Amsterdam meebracht. Presentator en soapster Eric Bouwman zorgde ervoor dat het vuur in Arnhem officieel werd ontstoken, waarmee de aftrap werd gegeven van de Dag van de Motorsport in de Nationale Sportweek, maar ook van de Arnhemse sportweek.

Volgens Gera Nieuwenhuis, hoofd Sport van de motorbond KNMV, bood de Dag van de Motorsport een uitstekende gelegenheid om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met de motorsport. Ze is dan ook blij met een speciale dag voor haar sport. Dat die vervolgens wordt georganiseerd in Arnhem, thuisbasis van de bond, is volgens haar heel logisch.

Naast het motorgeweld waren er demonstraties van Arnhemse sportorganisaties omdat de hele stad tot en met 6 april in het teken staat van sport. Deze Arnhemse sportweek wordt voor de vijfde keer gehouden en ook deze keer weer georganiseerd door Sportbedrijf Arnhem. Volgens Sella Meijs van het Sportbedrijf is het doel van de week de bekendheid met sport te vergroten en de Arnhemmers in beweging te krijgen. "De nadruk ligt deze week vooral op de breedtesport. Wij zien sport namelijk vooral als middel, niet zozeer als doel."

Voor de start van de sportweek was de markt bij het Provinciehuis omgetoverd tot één groot sportplein. Arnhemse verenigingen hadden de mogelijkheid hun sport te promoten en dus konden de bezoekers meedoen met salsa, basketballen, tafeltennissen, voetballen op een pannaveld, klauteren op luchtkussens en klimmen op een heuse klimmuur. Op het hoofdpodium waren onder andere demonstraties kickboxen en verschillende dansen en vertoonden de kinderen van Circus Poehaa hun kunsten. Verder kunnen mensen op zondag 30 maart in het Sonsbeekpark terecht voor allerlei outdoor activiteiten en worden op zondag 6 april op sportcentrum Valkenhuizen de Arnhemse Spelen georganiseerd. De sportweek wordt afgesloten met een kickboxgala. Voor meer informatie: www.arnhemsesportweek.nl.

Het sportvuur gaat inmiddels richting Maastricht, waar op 30 maart de Dag van de Fietssport op het programma staat. Voor het programma van deze en de volgende sportdagen, zie www.nationalesportweek.nl/mediaservice.