Zeef & Sound


Ode aan de gezeefdrukte concertposter

DRACHTEN, 20080311 -- Van 29 maart tot 4 mei 2008. In april brengt Museum Smallingerland in samenwerking met Poppodium Iduna en het Fries Popnet een ode aan de gezeefdrukte concertposter.

De ambachtelijke kunst van het vormgeven, belichten en zeefdrukken van concertposters is door de computer bijna verdwenen. Popcentrum Vera in Groningen, de organisator van concerten, film- en dansavonden, is een van de centra waar gezeefdrukte concertposters nog worden gemaakt door enthousiaste vrijwilligers van de Vera Art Division.

De tentoonstelling Zeef & Sound in Museum Smallingerland geeft een unieke presentatie van het ambacht van het ontwerpen en zeefdrukken van concertposters. Er is werk te zien van vier vormgevers die als vrijwilligers voor de Vera Art Divsion werken: Wytse Sterk, Mara Piccione, Willem Kolvoort en Paul van de Werf.

Wytse Sterk heeft speciaal voor deze expositie een unieke poster ontworpen waarvan een kleine oplage is gedrukt. Deze posters zijn genummerd en gesigneerd en gratis verkrijgbaar bij het museum, zolang de voorraad strekt.

Museum Smallingerland is op 29 maart 2008 geopend tot 22.30 uur. Bezoekers van Zappop kunnen op vertoon van hun toegangskaartje de tentoonstelling Zeef & Sound GRATIS bezoeken.

Poppodium Iduna organiseert in de maand april in het kader van de maand van de pop, een viertal concerten. Op deze avonden is Museum Smallingerland geopend tot 20.30 uur.
Ook op deze avonden kunnen bezoekers van de concerten bij Iduna, op vertoon van hun toegangsbewijs, de tentoonstelling gratis bezoeken.

Museum Smallingerland Drachten
Museumplein2
9203 DD Drachten
T 0512 - 51 56 47
F 0512 - 54 14 45
E: info@museumdrachten.nl
I: www.museumdrachten.nl

Openingstijden:
Di. t/m zaterdag 11-17 uur
Zon- en feestdagen: 13-17 uur
Gesloten: 1e Paasdag, 1e Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Op zaterdag 5, 12, 19 en 26 april is het museum geopend tot 20.30 uur.





Museum Smallingerland