Landschap Noord-Holland


Persbericht

Castricum, 14 maart 2008

Excursie op Balgzand, het belangrijkste vogelgebied van Noord-Holland

Op zaterdag 29 maart van 8.30 tot 12.00 uur gaan de gidsen van Landschap Noord-Holland met u naar Balgzand. Door de ligging en de enorm voedselrijke bodem is Balgzand een fantastische plek voor vogels. In de zoute bodem is veel eten te vinden en doordat de kwelders zelfs bij hoog tij niet onder water lopen, kunnen ook veel trekvogels hier even tot rust komen. Enorme zwermen kokmeeuwen, strandlopers en scholeksters zijn er te zien en zelfs lepelaars, zwartkopmeeuwen en zilverreigers. Een zeer indrukwekkende excursie die wordt gegeven door een van de vogelliefhebbers van Landschap Noord-Holland. We verzamelen bij Natuurinformatiecentrum Balgzand ('t Kuitje), Oostoeverweg 80 te Den Helder. Volg de borden naar Industrieterrein Oostoever, doorrijden tot 50 meter voor Marinepoort. Daar rechtsaf.

Staan de duinen in bloei?
Excursie door de Grafelijkheidsduinen bij Den Helder

Op zondag 30 maart van 13.30 uur tot 16.00 uur bent u van harte welkom om mee te wandelen langs de eerste bloeiende planten in het duin zoals kandelaartje, vroegeling, Deens lepelblad of een paarse dovennetel. En ook de amfibieën zijn weer uit hun winterslaap ontwaakt. In poelen en plassen kijken we of er al groene en bruine kikkers te zien zijn en wie weet de zeldzame rugstreeppad. We verzamelen bij het kantoor van Landschap Noord-Holland aan de Zeeweg 12 te Huisduinen. Dit is vlakbij Fort Kijkduin, naast de kustwachttoren.

Aanmelden is voor beide excursies gewenst en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-362 762. De kosten bedragen ¤ 3,50, Beschermers betalen ¤ 2,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 1,50. Terplekke aansluiten kan ook.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl


Noot voor de redactie /