Ingezonden persbericht


Persbericht

Assen, 20 maart 2008

Signeersessie Lulu Wang in Drents Museum

Op zaterdag 29 maart 2008 geeft de Nederlands-Chinese schrijfster Lulu Wang vanaf 14.00 uur een speciale signeersessie in het Drents Museum in Assen. Lulu Wang werd in Nederland bekend door het verschijnen van haar debuutroman 'Het Lelietheater' over de jeugd van een meisje tijdens Mao's Culturele Revolutie. Eind 2007 verscheen haar laatste boek 'Heldere Maan'. Inmiddels zijn er meer dan een miljoen exemplaren van haar boeken in Nederland verkocht. De signeersessie is gratis voor museumbezoekers. Boekhandel Hummelen uit Assen is aanwezig voor de verkoop van haar boeken.

Succesvolle romans
Lulu Wang werd op 22 december geboren in Beijing. Na haar studie aan de faculteit Engelse taal, Linguïstiek en Letterkunde in Beijing, verhuisde zij op haar vijfentwintigste naar Nederland. Tegenwoordig woont en werkt ze in Den Haag. Van de indrukwekkende, vuistdikke debuutroman 'Het Lelietheater' zijn alleen al in Nederland meer dan 800.000 exemplaren verkocht. Lulu Wang heeft hiervoor het Gouden Ezelsoor ontvangen en werd bekroond met de Noninoprijs. Na dit succes verschenen 'Brief aan mijn Lezers', 'Het Witte Feest', 'Het Tedere Kind', 'Seringendroom', 'Het Rode Feest' en 'Bedwelmd'.

'China voor beginners'
Begin 2008 is Lulu Wang als tolk en gids op de Belgische zender Canvas te zien geweest in de hooggewaardeerde reeks China voor beginners, waarin tien Vlaamse persoonlijkheden hun eigen vakgebied onderzochten in het mysterieuze maar constant veranderende China. In een van de aflevering (uitgezonden op 28 februari jongstleden) is Lulu Wang, samen met bioloog Dirk Draulans, afgereisd naar Xi'an voor een bezoek aan het Terracotta Leger.

Noot voor de redactie /