Ingezonden persbericht


Persbericht - 26 maart 2008

Letse vioolvirtuoze en Russische symfonie live op Radio 4

Omroepconcerten op 29 en 30 maart live in het Concertgebouw Amsterdam

Radio 4 zendt op zaterdag 29 en zondag 30 maart twee klassieke concerten uit met een Oost-Europees karakter. In de ZaterdagMatinee op 29 maart soleert de Letse violiste Baiba Skride in het concert Distant Light van haar landgenoot, de componist Peteris Vasks. Ze wordt begeleid door de Radio Kamer Filharmonie onder leiding van Thierry Fischer. In het Zondagochtendconcert speelt het Gelders Orkest onder leiding van de Japanse dirigent Ken-Ichiro Kobayashi muziek van de Russische componist Nikolai Rimski-Korsakov.

Zaterdag 29 maart - 14.15 tot 17.00 uur

De jonge Letse violiste Baiba Skride soleert in het vioolconcert Distant Light van haar landgenoot Peteris Vasks. Ze wordt begeleid door de Radio Kamer Filharmonie onder leiding van Thierry Fischer. Verder staan bekende componisten als Wagner (diens Siegfried ldyll) en Stravinsky (met het ballet Orpheus) op het programma, evenals de première van Aperture van de Nederlandse componist Anthony Fiumara. Hij schreef dit werk in opdracht van de ZaterdagMatinee. Het concert wordt van 14.15 tot 17.00 uur rechtstreeks uitgezonden vanuit het Concertgebouw in Amsterdam op Radio 4. (NPS, AVRO en TROS)

Zondag 30 maart - 11.00 tot 12.00 uur

De Japanse dirigent Ken-Ichiro Kobayashi en het Gelders Orkest zorgen voor sprookjesachtige sferen met de ouverture Het Russische paasfeest en Sheherazade van Nikolai Rimski-Korsakov. Van 11.00 tot 12.00 uur live op Radio 4. (AVRO en het Concertgebouw)

Voor meer informatie over programma's en over kaartverkoop van concerten: www.radio4.nl