Mousquetaire a Nova Ville


een spectaculaire avonturen tocht

NIEUWSTADT, 20080302 -- Na het grootse spektakel "De Bokkeriejers in Nuujstadt" afgelopen jaar organiseren de Gezamenlijke Buurtverenigingen en Stichting Tiba adventures op zaterdag 29 maart 2008 een spectaculaire avonturen-tocht in en rond ons eigen Nieuwstadt en Millen. Dit helemaal in het thema: Mousquetaire a Nova Ville.

De jonge, onervaren Lodewijk XIII zit op de troon van Frankrijk maar de werkelijke macht is in handen van Kardinaal Richelieu. De hoogste taak die zij beiden hebben is van Frankrijk een groot en vooral Katholiek land te maken.

Richelieu geeft Milady de Winter opdracht de kroonjuwelen van Anna te stelen. Deze femme fatale spioneert in naam van Richelieu, hij is namelijk de enige die haar kan afhelpen van het brandmerk de Franse lelie. Lodewijk besluit op advies van de Kardinaal een groots verjaardagsbal te organiseren. Om zo het volk te tonen hoe zeer zij hem lief zijn. Anna moet deze avond de kroonjuwelen dragen die ze geschonken heeft gekregen van het Franse volk. Lukt het de musketiers en de deelnemers tijdig terug te zijn? Wat gebeurt er met Milady de Winter als de musketiers haar vinden? En kan de Kardinaal zijn macht aan het hof behouden?

We staan aan de rand van een bijzonder avontuur.........

De groepen, telkens uit ongeveer 20 personen, starten vanaf 19.00 uur om beurten. De kosten voor deze tocht (incl. een lekkere traktatie en gezellige avond) zijn ¤ 2,50 voor kinderen t/m 14 jaar en ¤ 5,= voor volwassenen. Opgeven kan door het inschrijfformulier te down-loaden op de site www.tiba-adventures.nl

Hier vind u ook foto's van het programma dat reeds op Kasteel de Berckt (Baarlo) heeft plaats gevonden.





Bas Stelten Stg. Tiba adventures