KLM

KLM non-stop naar Panama City in de zomer van 2008


01.10.07

KLM non-stop naar Panama City in de zomer van 2008

AMSTELVEEN, 1 oktober 2007 - KLM Royal Dutch Airlines begint in de zomer van 2008 met directe vluchten tussen Amsterdam Airport Schiphol en Panama City Tocumen Airport. Panama City wordt KLM's 62e intercontinentale bestemming. KLM zal vanaf 30 maart 2008 drie wekelijkse directe vluchten tussen Amsterdam en deze bestemming in Midden-Amerika uitvoeren.

De nieuwe KLM vlucht zal worden uitgevoerd met een Mc Donnell Douglas MD-11 toestel, dat in totaal 294 stoelen biedt; 24 in de World Business Class en 270 in de Economy Class.

Vlucht KL757 zal op woensdag, vrijdag en zondag om 13.30 uur vanuit Amsterdam vertrekken en zal dezelfde dag om 17.40 uur landen in Panama City.
De terugvlucht KL758 van Panama City Tocumen Airport zal woensdag, vrijdag en zondag om 19.35 uur vertrekken en de volgende dag om 13.10 uur aankomen op Amsterdam Airport Schiphol.

De nieuwe service zal aan beide kanten talloze verbindingen bieden met aansluitende vluchten van KLM vanuit Amsterdam en de aansluitende vluchten van COPA Airlines vanuit Panama City. COPA Airlines is recentelijk toegetreden tot SkyTeam als Associate Member.

Met de nieuwe door KLM geëxploiteerde route wordt de sterke marktpositie van Air France KLM in Latijns Amerika nog verder uitgebouwd. COPA Airlines heeft Panama City Tocumen Airport tot een belangrijke hub-luchthaven gemaakt in de regio, met meer dan 60 regionale vluchten per dag.
Panama heeft de snelstgroeiende economie van Latijns Amerika met zeer grote investeringen in zowel overheidssectoren als particuliere sectoren. Een van de belangrijkste infrastructurele projecten is de verbreding van het Panamakanaal, waardoor de capaciteit wordt verdubbeld en veel grotere schepen gebruik kunnen maken van het kanaal. Andere ambitieuze projecten zijn een nieuwe olieraffinaderij van US$ 7 miljard en uitbreiding van bestaande en aanleg van nieuwe zeehavens. Veel buitenlandse maatschappijen investeren en doen zaken in het land, met name in de financiële sector.

KLM voerde van 1949 tot 1998 al vluchten uit tussen Amsterdam en Panama City.