Ingezonden persbericht


Werken van Cornelis Schouten centraal in Kunsthandel Gennep

Op zondag 30 maart a.s., de laatste zondag van maart, van 10.30 uur tot 17.30 uur, staan de pen en gemengde tekeningen van kunstenaar Cornelis Schouten centraal! Hieronder een stukje biografie van Cornelis.

"In Gouda was maar èèn soort werk en dat was aardewerk. Met een beetje aanleg kon je gaan plateel schilderen. Het duurde een aantal jaren voor je wat kon maken op dit gebied. Daarna ging je wat kleine dingen schilderen en zo bouwde je op om van alles te kunnen schilderen en tekenen. Want dat gebeurd eerst voor je gaat schilderen. Thuis als hobby het maken van gemengde tekeningen en het pentekenen, gewoon pentekenen was niet wat ik zocht, dus zocht ik een andere techniek om alles te kunnen tekenen met de pen. De dode strakke lijn beviel mij niet en dus na jaren zoeken, kwam ik tot de ontdekking dat accurelpapier dat lekker harig is om te tekenen. Ik moest alleen nog iets verzinnen dat je geen last had van haartjes die aan je pen blijven hangen. Dat was na verloop van de tijd ook gevonden." Afijn, laat u verrassen en ontdek zelf de wondere wereld van Cornelis Schouten.

Dus kom allen naar onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep om de unieke werken van deze kunstenaar te bewonderen! Tegelijkertijd kunt u ook de werken van onze andere kunstenaars bezichtigen waaronder Herman Brood, Paul Megens, Rob Franssen, Johan Huijzer, Annemiek Pijpker, Taj Devi en Ans en Ton Rijkers.Voor meer info kunt u bellen 0485- 51 95 89 b.g.g. 06-20 55 50 62. of u stuurt mail naar info@kunsthandel-gennep.nl

---- --