RTL Group

Indringende persoonlijke verhalen in nieuw RTL 8-programma 'Naar De Kliniek'

Een vrouw die kaal wordt door een teveel aan mannelijke hormonen. Een man die na de bestraling tegen keelkanker een slappe huid heeft gekregen. Mensen die altijd pijn in hun mond hebben, maar niet naar de tandarts durven. Deze en andere persoonlijke verhalen worden vanaf zondag 30 maart in het nieuwe Nederlandse RTL 8- programma Naar De Kliniek in beeld gebracht. Iedere aflevering worden drie personen gevolgd in hun gang naar de kliniek; van de intakegesprekken en de behandeling tot aan het eindresultaat. Dit wordt afgewisseld met persoonlijke videodagboeken van de cliënten. Ondertussen laten de klinieken laten zien hoe zij achter de schermen te werk gaan. In Naar De Kliniek worden niet alleen mensen geportretteerd die uit esthetische overwegingen een behandeling willen, maar ook mensen die op medische gronden een behandeling ondergaan. In de serie van acht afleveringen worden mensen gevolgd in verschillende klinieken: een kliniek voor oogheelkunde, dermatologie, tandzorg, haartransplantaties en een kliniek voor cosmetische ingrepen.

In de eerste aflevering wordt Lammert gevolgd, een man die al jaren niet meer naar de tandarts is geweest omdat hij zo bang is. Dit heeft tot zichtbare gevolgen geleid: zijn hele gebit is aan een ingrijpende renovatie toe. In de kliniek voor tandzorg ondergaat hij een speciale angstbehandeling.

Na de rigoreuze behandeling is hij als herboren en kan hij letterlijk lachend zijn toekomst tegemoet zien. Nog blijer is misschien wel Angela. Zij is nog maar 36 jaar en zonder een zogeheten liposculptuurbehandeling, waarbij overtollig vet wordt weggezogen, zou zij in een rolstoel terecht zijn gekomen.

Naar De Kliniek laat indringende verhalen zien van Nederlanders die door middel van één of meer behandelingen zich beter gaan voelen en met meer zelfvertrouwen naar de toekomst kijken.

Uitzending: RTL 8, wekelijks, vanaf zondag 30 maart, van 20.00 uur tot 20.30 uur. Herhaling: RTL 4, vanaf zondag 6 april, van 11.30 tot 12.00 uur.

Website: Naar De Kliniek

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim van Adelberg, RTL Nederland Communicatie via tel. 035-711 3942 of via kim.van.adelberg@rtl.nl