Gemeente De Bilt


Bilthoven, 25 maart 2008

Opening "De Koninklijke Weg"

Tien wandelaars en handbikers gaan op zondag 30 maart vanaf Paleis Noordeinde in Den Haag op weg naar paleis Het Loo in Apeldoorn. Zij komen daar op 4 april aan waarna de afgelegde route officieel wordt geopend als ,,De Koninklijke Weg". Deze opening zal plaatsvinden in aanwezigheid van prinses Margriet. Op 1 april (geen grap) komen de deelnemers aan de wandelroute door onze gemeente.

"De Koninklijke Weg" is een wandelroute die voor iedereen met of zonder beperkingen toegankelijk is. Deze wandelroute is een initiatief van de Wandelsportorganisatie Nederland die dit jaar het honderdjarig jubileum viert. De wandelroute voert door zeventien gemeenten, over terrein van Staatsbosbeheer en langs provinciale wegen. De route is geheel toegankelijk gemaakt voor gebruikers van rolstoelen of handbikes. Binnen de gemeente zal de route bewegwijzerd worden middels een speciaal logo.

Op 1 april komen de deelnemers naar verwachting in de loop van de middag door onze gemeente. De route loopt vanaf de Kanonsdijk bij Overvecht naar de Ruigenhoekseweg richting Groenekan. Op fort Ruigenhoek, Ruigenhoeksedijk, is er een tussenstop en ontvangst door een vertegenwoordiging uit de gemeente De Bilt. Er wordt ook een speciale picknickset geplaatst. Via bos Voordaan gaat de route naar de Nieuwewetering en vervolgens via het Oostveensepad naar Maartensdijk. Vanuit Maartensdijk loopt de route naar Hollandsche Rading over het Vuursche Pad en de route wordt voortgezet richting De Vuursche en zo verder richting het eindpunt in Apeldoorn.

Ter gelegenheid van de opening wordt door de organisatie een speciaal wandelboekje uitgebracht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Communicatieadviseur, Marije Dulon Barre (030) 228 95 00.