Ingezonden persbericht


Persbericht

Heiloo, 26 februari 2008

Middelbare scholieren strijden hardlopend op het racecircuit Zandvoort

Treed jij in de voetsporen van Nederlands Kampioen Michel Butter?

Op het Circuit Park Zandvoort, waar normaal snelle bolides scheuren, krijgen middelbare scholieren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar de unieke kans om te lopen tijdens het 1e Noord-Hollands Scholenkampioenschap op zondag 30 maart. Scholenteams bestaande uit vijf scholieren lopen gezamenlijk een volle ronde van 4,2 kilometer over het racecircuit, waarbij de Tarzanbocht en de Hunzerug natuurlijk niet ontbreken. Het winnende jongens- en meisjesteam wordt speciaal gehuldigd door Nederlands Kampioen 10 kilometer op de weg Michel Butter.

De winnende teams mogen zich gedurende één jaar Noord-Hollands Scholenkampioen noemen. Een team bestaat uit vijf scholieren die gezamenlijk een ronde op het circuit afleggen. Door de speciale registratiechips, zullen de vier beste tijden van een team tellen voor het klassement. Scholen kunnen meerdere teams (jongens en meisjes) afvaardigen. De start van het kampioenschap zal om 14.30 uur plaatsvinden vanuit de pitsstraat op het Circuit van Zandvoort. Eén grote ronde van 4,2 kilometer over het uitdagende raceparcours zal worden afgelegd, waarna de finish voor de eretribune van het circuit is.

Team Distance Runners
Naast het lopen voor de teamprestatie, biedt de individuele prestatie ook de ultieme mogelijkheid in de voetsporen te treden van topatleten als Selma Borst of Michel Butter. Team Distance Runners (TDR), waartoe Butter en Borst behoren, zal de individuele uitslag van het Scholenkampioenschap benutten om nieuw Nederlands looptalent te scouten. Jongens en meisjes met de beste individuele prestaties over 4,2 kilometer zullen door TDR worden uitgenodigd voor een speciaal trainings- en wedstrijdprogramma van Zandvoort tot de wedstrijd Dam tot Damloop op zondag 21 september.

Middelbare scholen die interesse hebben kunnen voor meer informatie kijken op www.rwcircuitrun.nl bij het hoofdstuk Scholenkampioenschap. De kosten voor inschrijving van een team zijn slechts 10 euro (inclusief de huur van de registratiechips). Inschrijven kan alleen online en uiterlijk t/m woensdag 19 maart.

Het Noord-Hollands Scholenkampioenschap vormt een spetterend onderdeel van de 1e Runner s World Zandvoort Circuit Run waarvan de eerste editie wordt gehouden op zondag 30 maart 2008. Voor dit nieuwe Le Champion loopevenement met een grote diversiteit aan looponderdelen over de hele dag schreven al meer dan 7.500 deelnemers in. Het Noord-Hollands Scholenkampioenschap is een samenwerking tussen Le Champion en TDR.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht