Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NIEUWE TOEGANGSPOORT TOT "THE AMERICA'S"
VANAF 30 MAART NIEUWE KLM/NWA BESTEMMING:
DALLAS FORT WORTH INTERNATIONAL AIRPORT

Amsterdam, 5 maart 2008. Op 30 maart landt de eerste KLM/NWA vlucht op DFW International Airport, halverwege tussen Dallas en Fort Worth in de staat Texas. Deze nieuwe bestemming vormt de nieuwe toegangspoort tot "The America's". Met bijna 1900 vluchten per dag en 60 miljoen passagiers per jaar betreft dit het op twee na drukste vliegveld ter wereld. Er zijn 22 vliegtuigmaatschappijen, waaronder zeven internationale carriers, die non-stop vluchten uitvoeren naar 135 plaatselijke en 38 internationale bestemmingen. Bovendien is DFW het vliegveld met de grootste capaciteit ter wereld - er zijn zeven landingsbanen en er kunnen vier vliegtuigen tegelijkertijd landen.

Groei
In 2005 werd het nieuwe International Terminal D in gebruik genomen, in aanvulling op het geautomatiseerde Skylink personenvervoer, de uitbreiding van de landingsbanen en de uitvoering van diverse infrastructuurprojecten. Dankzij het Capital Development Program van 2,8 miljard dollar kon DFW zijn capaciteit uitbreiden tot vijf passagiersterminals en 165 gates, en ook nog eens twee hotels met 40.000 parkeerplaatsen.

Werkgelegenheid
De jaarlijkse economische impact van DFW is de 6,6 miljard dollar al gepasseerd, aldus de laatste cijfers van het Texas Department of Transportation. DFW en gerelateerde bedrijven bieden aan 305.000 mensen werk en genereren een jaarlijkse loonfactor meer dan 7 miljard dollar in de economie van Noord Texas. Verder ontvangt de luchthaven elk jaar meer dan 16,3 miljoen bezoekers, die direct invloed hebben op ongeveer 178.500 bezoekersgerelateerde banen, een loonfactor van 3,7 miljard dollar. De bestedingen van bezoekers zorgen nog eens voor een economische output van 6,5 miljard dollar.

Best Airport

DFW kreeg van J.D. Power and Associates de onderscheiding "Highest in Customer Satisfaction for Large Airports" in de VS. En na een onderzoek onder passagiers kreeg de luchthaven in 2006 de titel "Best Airport for Customer Service in the Americas", toegekend door de Airports Council International.

Milieu en veiligheid
In 2007 werd DFW opgenomen in het uiterst selectieve United States Environmental Protection Agency's Performance Track programma, een erkenning voor haar vooraanstaande rol op het gebied van het milieu. DFW sleepte in 2007 ook de Airport Safety Award in de wacht, toegekend door de Flight Safety Foundation, als erkenning voor haar initiatieven op het gebied van vliegveiligheid.

Vracht
Ook het vrachtvervoer vertoont een geweldige groei, in 2006 werd een sensationeel cargo-record gezet van 281,486 ton. Air Cargo World noemde DFW de "Best Cargo Airport" en Air Cargo News riep de luchthaven uit tot "Cargo Airport of the Year."

Meer informatie is te vinden op www.dfwairport.com; het laatste nieuws, real-time vluchtinformatie, parkeermogelijkheden en voor informatie over de talrijke andere diensten op DFW International Airport.