Ingezonden persbericht


Persbericht 18 maart 2008

Taxatiedag van boeken, tijdschriften en oude prenten in Stedelijk Museum De Lakenhal Leiden

In het kader van de tentoonstelling Stad van boeken. Zeven eeuwen lezen in Leiden organiseert De Lakenhal op zondag 30 maart een taxatiedag van bijzondere boeken, tijdschriften en prenten. Taxateurs van antiquariaat Boekhandel De Slegte en antiquariaat en veilinghuis Burgersdijk & Niermans te Leiden staan tussen 12.00 en 17.00 uur in het museum klaar en kunnen u haarfijn uitleggen wat u bezit.

Het gaat niet alleen om kostbare eerste drukken of duidelijk waardevolle boeken, want misschien heeft u zonder het te weten ook wel een zeldzame prent of een bijzondere uitgave in huis. Dit is uw kans om meer te weten te komen over het kookboek van oma, uw geliefde kinderboek of het album van JAC P. Thijsse.

De taxatie is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs tot het museum. Uiteraard kunt u ook de tentoonstellingen Stad van Boeken en De botanische tekeningen van Janneke Brinkman of Linnaeus in Leiden bekijken. Bovendien krijgt u met hetzelfde toegangsbewijs 10% korting bij aankoop van een boek in de winkel van De Slegte, Breestraat 73 te Leiden.

Vriendelijke groet,

Mia van Iterson

Public Relations

Stedelijk Museum De Lakenhal Leiden

Oude Singel 28-32

2312 RA Leiden

Tel. +31 (0)71 516 5360

In De Lakenhal:
Stad van boeken. Zeven eeuwen lezen in Leiden, t/m 1 juni 2008 Taxatiedag van boeken, tijdschriften en oude prenten, 30 maart 2008 De botanische tekeningen van Janneke Brinkman en Linnaeus in Leiden, t/m 20 mei 2008

De Lakenhal in Scheltema:
Boek in wording: het Syndroom van Stendhal - Maria Barnas en Missingbooks - Maria Barnas, Maxine Kopsa en Germaine Kruip, t/m 13 april 2008