IVN Nederland


Voorjaarswandeling

Voorjaarswandeling o.l.v. gidsen door het mooie gebied op en rond de Kattenberg en Schipbeek aan de zuidwestkant van Markelo. De Kattenberg is ontstaan in de voorlaatste ijstijd ca. 200.000 jaar geleden. Toen het laatste ijs gesmolten was bleef deze 'bodemzwelling' over, veel noordelijk gesteente, zand klei en leem achterlatend. Over de oorsprong van de naam 'Kattenberg' doen verschillende verhalen de ronde, varierend van het ons bekende huisdier tot de benaming van de eerste bewoners.

In de uitlopers van de Kattenberg, langs de Schipbeek, groeien naast elkaar planten die van natte en droge bodem houden, wellicht is daar al iets van te zien. Men kan volop genieten van de natuur in voorjaarsstemming. Veel kleuren groen, kwinkelerende vogels en de vroege voorjaarsbloeiers. Aan het eind van de wandeling is er gelegenheid voor een kopje koffie/thee op camping 'De Kattenberg'.

30 maart 2008 14:00 uur
Plaats: Markelo
Locatie/vertrekpunt: tegenover camping 'De Kattenberg', Route met eigen vervoer:

* Komend van de A1 (afslag 27) richting Markelo rijden. Op rotonde rechtsaf richting Laren en daarna direct linksaf de Langeweg op. Langeweg volgen tot net over kruising met Traasweg.
* Komend vanuit het dorp: vanaf het kerkplein de Bergweg volgen. Bij T-splitsing linksaf de Langeweg volgen tot net over kruising met Traasweg.

Let op IVN-vlag en IVN-pijlen.
Georganiseerd door: IVN Markelo