Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 30-03-2008

Bestuurder aangehouden zonder rijbewijs

VIANEN De politie heeft zaterdagavond een man aangehouden omdat hij zonder rijbewijs in een auto reed en niet handsfree zat te bellen.

Tijdens de surveillance zag een agent op de Rijksweg A2 een bestuurder ter hoogte van Vianen rijden. De man zat niet handsfree te bellen. Het kenteken van de auto werd via de meldkamer gecontroleerd. Het bleek dat de auto niet verzekerd was. Ook de bestuurder zou geen rijbewijs hebben. De agent gaf de bestuurder een stopteken en zag tegelijkertijd dat de bestuurder al rijdend van plaats wisselde met een persoon die op de bijrijders stoel zat.

Eenmaal aan de kant werden de 21-jarige bestuurder uit Almere en zijn 32-jarige bijrijder uit Woerden aangehouden. Ook een derde persoon in de auto een 22-jarige man uit Woerden werd aangehouden omdat bij hem een busje pepperspray werd aangetroffen. In de auto trof de politie inbrekerswerktuigen aan.

Aangehouden voor diefstal van een scooter

HOUTEN De politie heeft zaterdagavond een man aangehouden omdat hij verdacht wordt van het stelen van een scooter.

Tijdens de surveillance wilden agenten op Het Kant een groepje jeugd controleren. Bij het zien van de politie rende een deel van de groep weg. Drie jongens bleven zitten. Achter een muurtje zagen de agenten een scooter staan. De scooter was voorzien van een kentekenplaat die er niet op hoorde tevens ontbrak het Chassisnummer. Een 18-jarige man had een wazig verhaal over hoe hij aan de scooter gekomen was. De man uit Houten werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De scooter werd voor onderzoek in beslag genomen.

Aangehouden voor het stelen van een boormachine

NIEUWEGEIN Zaterdagmiddag heeft de politie twee personen aangehouden omdat zij een boormachine wilde stelen.

De beveiliging van een winkel aan de Veldwade zag omstreeks 16.40 uur dat een man zich verdacht ophield in de winkel. Eenmaal bij de kassa werd gezien dat de man probeerde een boormachine ter waarde van ruim 300,- onder zijn jas zonder af te rekenen - mee te nemen. De beveiliging greep in en hield de 28-jarige man uit Den Haag aan. Zijn 24-jarige zus uit Houten werd eveneens aangehouden op verdenking van medeplichtigheid. Beiden werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkelinbreker gepakt

IJSSELSTEIN In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 maart heeft de politie een man aangehouden voor het inbreken in een winkel aan de Utrechtsestraat.

Rond 01.45 uur kreeg de politie een inbraakmelding bij een pand aan de Utrechtsestraat. Ter plaatse was de verdachte al gevlogen. Getuigen hadden de looprichting doorgegeven. Op het Kronenburgplantsoen kon de 33-jarige man uit Houten door de politie worden aangehouden. Hij had een ruit van een winkel aan de Utrechtstraat ingeslagen en getracht goederen mee te nemen. Hij werd voor verhoor ingeloten op het bureau.