Persberichten stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 30-03-2008

Bestuurder onder invloed rijbewijs kwijt

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 maart een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Castellumlaan een auto met de alarmlichten aan half in het zand staan. De 33-jarige bestuurder uit De Bilt had de bocht verkeerd ingeschat en met zijn auto een betonbandje geraakt. Hierdoor was zijn voorband kapot. De agenten roken een sterke alcohollucht bij de bestuurder. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 705 ug/l uit. De 33-jarige bestuurder kon direct zijn rijbewijs inleveren. Met een proces-verbaal en een algeheel rijverbod van acht uur werd de man naar huis gestuurd.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Omloop heeft de politie zaterdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Omstreeks 22.05 uur zagen agenten een bestuurder al toeterend en met hoge snelheid over de Omloop rijden. De 28-jarige bestuurder uit Utrecht werd aan de kant gezet. Na een eerste blaastest bleek dat hij gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 485 ug/l uit. Hij kon met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur weer naar huis.

Beroofd van Ipod

UTRECHT Vrijdagavond vond op Hoog Catharijne een beroving plaats waarvan een jongen het slachtoffer werd.

Een 15-jarige jongen uit Utrecht liep omstreeks 21.45 uur over Hoog Catharijne in de richting van het busstation. Drie jongens kwamen het slachtoffer tegemoet lopen. Eén van de jongens greep het snoertje van de Ipod van de jongen en trok deze uit zijn broekzak. Nadat de verdachte de Ipod in handen had liep hij gewoon door. Het slachtoffer heeft nog geprobeerd zijn Ipod terug te krijgen maar dat lukte niet.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Centrum, tel.: 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Gildenkwartier heeft de politie een man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd.

De beveiliging van de winkel zag via het camerasysteem dat een man zich verdacht gedroeg. Uiteindelijk werd gezien dat de man een spelcomputer meenam zonder deze eerst af te rekenen. De 30-jarige verdachte uit Rotterdam werd direct door de beveiliging aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel bestuurder rijdt door

UTRECHT Op de Tamboersdijk vond zaterdagmiddag een aanrijding plaats waarbij de bestuurder na de aanrijding was doorgereden.

Een 40-jarige fietser uit Utrecht reed omstreeks 14.30 uur met zijn fiets over de Tamboersdijk. Achter de man reed een personenauto met vier inzittenden. De bestuurder van de auto toeterde plotseling naar de fietser. Omdat de fietser niet wist wat er aan de hand was stopte hij en wilde aan de bestuurder vragen waarom hij toeterde. De bestuurder gaf hierop gas en reed tegen de fietser op. Hierdoor kwam de fietser op de motorkap van de auto terecht en werd bijna 40 meter meegenomen. Het slachtoffer had zijn fiets nog vast. Uiteindelijk viel hij van de motorkap op de grond. De bestuurder reed hard weg in de richting van de Koningsweg.

Enige tijd later werd de auto op de Weg tot de Wetenschap aangetroffen. Na een onderzoek bleek dat de bestuurder een 19-jarige man uit Utrecht was. De man werd opgespoord en aangehouden. Ook de inzittenden van de auto kwamen naar het bureau en verklaarden dat de man de fietser had aangereden. De Utrechter werd voor verhoor ingesloten op het bureau. De fietser liep licht letsel op.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Atoomweg heeft de politie vrijdagmiddag een man aangehouden die onder invloed in zijn auto reed. De man had al een rijontzegging tot 2010.

Omstreeks 16.05 uur zagen agenten een auto met twee inzittenden op de Plutoniumweg rijden. De agenten controleerden het kenteken en ontdekten dat de auto niet verzekerd was en geen APK-keuring had. De bestuurder kreeg een stopteken en werd gecontroleerd. De 23-jarige man achter het stuur deed het raam open en vroeg aan de agenten wat er aan de hand was. De agenten roken een sterke wietlucht uit de auto.

De bestuurder had bloeddoorlopen ogen en had een warrig verhaal. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat hij al een rijontzegging had tot 2010. Tevens stond hij nog gesignaleerd voor een aantal openstaande boetes.