People Plante Profit - newsletter



"Er wordt twee miljoen rondgepomt in een overleg- en regelcircuit van mensen die in de file naar Den Haag staan om daar na te denken over hoe arbeidsongeschikten aan het werk moeten."

Hans Broekhuis, doctor in de arbeidsongeschiktheid.

P+: Balkenende meets Blof

Duurzaam Zeeland: Balkenende meets Blof Een bijzonder moment, vooral voor Zeeuwen. Minister-president Balkenende in discussie met de hele band Blof. Over Tibet. Daar zou de Nederlandse regering wel wat meer over mogen zeggen, vonden de bandleden. Nee, dat was meer een zaak voor de VN, meende Jan-Peter. Zeeuwen en andere Nederlanders onder elkaar, maar liefst 2.200 mensen die afkwamen op het MVO-evenement Duurzaam is gewoon doen. Een topcast van sprekers. Ook Michael Braungart (Cradle to Cradle) was er voor uit Hamburg gekomen en gaf de Zeeuwen weer heel wat voeding om over na te denken. Algen op zee kweken? Nooit kwamen er in Nederland meer mensen af op een nationale bijeenkomst over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Meer en P+ webtip

Stimular lanceert eerste CO2-meter Minister-president Balkenende lanceerde de CO2-meter van Stichting Stimular op het grootse Zeeuws MVO event. Hij voegt symbolisch een CO2-molecuul in de Milieubarometer grafiek. Alle bestaande en nieuwe MKB-Milieubarometer gebruikers hebben met deze extra meter direct inzicht in hun CO2 uitstoot. Stimular hielp in de organisatie van het Zeeuwse MVO-event Duurzaam is gewoon doen. Want: Stimular leerde al heel veel Zeeuwse bedrijven om de hele energiehuishouding op orde te brengen.

Meer en P+ webtip

Atos Origin and IICD start Knowledge 4 Development IT services company, Atos Origin, has joined forces with development NGO, International Institute for Communication and Development (IICD), in order to boost local African organisations expertise in education and training along with IICD's expertise in eLearning. Under the name Knowledge 4 Development, Atos Origins unit Learning Solutions in the Netherlands (circa 50 employees) will be donating 80 working days as well as its educational and technical knowledge to IICD and local organisations in Africa.

Meer en P+ webtip

No-risk polis voor in dienst nemen arbeidsongeschikten Er zijn al zoveel sociale ondernemers in Nederland, dat ze de helft van het bedrijfsrestaurant van het Europese hoofdkantoor van Triodos Bank vullen. En ze bundelen zich, in een Sociale Ondernemers Kamer. Een belangenorganisatie dus, van ondernemers die meer oog hebben voor zwakke groepen op de arbeidsmarkt dan het reguliere bedrijfsleven. Blinden, ex-psychiatrische patienten, mensen met een lastig lichaam. De ondernemer dr. Hans Broekhuis (gepromoveerd op arbeidsongeschiktheid) deed dit gezelschap deze week prikkelende voorstellen. "Ik pleit voor het afschaffen van alle subsidies die de politiek gebruikt om de arbeidsmarkt aan te sturen. Dan heb ik het over die twee miljoen euro die wordt rondgepompt in een overleg- en regelcircuit van mensen die in de file naar Den Haag staan om daar na te denken over hoe het beter moet. Wat een pandemonium. Dat geld moet gebruikt worden voor een fiscale compensatie aan ondernemingen die moeilijk plaatsbaren in dienst nemen. Dat maakt het bovendien voor verzekeraars mogelijk een no risk-polis aan te bieden, om risico's te dekken van ondernemingen die iemand werk geven die arbeidsongeschikt is." P+ praatte door met Broekhuis, die nu directeur ondernemerschap is bij de particuliere internationale universiteit Via Vinci.

Meer en P+ webtip

Corus denkt aan verf met zonnecellen op staal De façades van honderden dure kantoorgebouwen bestaan uit staal. Na verloop van tijd begint de coating daarvan te verweren. Rust façades nu eens uit met een verf waarin zonnecellen met een laag rendement van 5 procent zitten. Dat levert pakweg 4500 Gigawatt op, oftewel het vermogen van vijftig windparken. Bij de Universiteit van Swansea (Wales) doet dr. Dave Worsley er al jaren onderzoek naar. De verf benut vooral de lagere delen van het spectrum. Daarmee is het uitstekend geschikt voor niet alleen de UK maar ook Nederland. Samen met Corus Colour, het Brits-Nederlandse concern, streeft hij naar commercialisatie van het concept. "Als dit slaagt, hebben we een high-tech product dat de toekomst van de Europese staalindustrie langdurig veilig stelt", zegt hij.

Meer en P+ webtip

Rottend huisvuil Sào Paulo voor CO2 rechten Fortis De stank was eerst niet te harden. Nu is het voor miljoenenstad Sao Paulo (Brazilië) een exportsucces, hun overvolle vuilstortplaatsen. Uit de honderd meter hoge Bandeirantes komen grote hoeveelheden methaan vrij. Met een Nederlandse biogasinstallatie worden die nu afgevangen. Dat staat gelijk aan 808.450 ton CO2. Vorig jaar september kocht handelsbank Fortis deze emissierechten op voor 16,2 euro per ton. Binnenkort gaat een tweede installatie op de 150 meter hoge vuilstort van Sao Joao draaien en brengt de stad de emissierechten in tien tranches weer op de markt. Zal Fortis, Europa's grootste carbontrader, ook dan de hoogste bieder zijn?

Meer en P+ webtip

1 april Start inschrijving zonnepanelen SDE. Haast geboden!

Download aanvraagformulier

1 april Einddatum inschrijving Herman Wijffelsprijs. De Rabobank roept ondernemers op. Laat innovatie zien!

Inschrijving

10 april Maatschappelijk Betrokken Ondernemen als motivatie-instrument. Impaction-symposium in het Museon te Den Haag. Keynotespeaker: Prof. Dr. Lucas Meijs, Erasmus Universiteit. Over daadwerkelijke betrokkenheid van management, medewerkers en relaties.

Inschrijven bij Impaction

16 april De preekstoel voorbij. Nyenrode over duurzaam innoveren in het mkb. Met topcast aan sprekers en forumleden.

Download programma

17 april Cultural Creatives. Workshops. Met Paul Ray en Josephine Green van Philips.

Meer en aanmelding

Lees P+ elke dag Elke dag weer. Lees hoe elke dag van de week een stapje op weg naar een duurzame samenleving wordt gezet. Abonneer u op de gratis RSS-feed. Niet minder dan 6.750 anderen gingen u voor. Zij vinden bij P+ inspiratie, ideeën. En het grootste netwerk van duurzaam ondernemen in Nederland.

RSS-feed P+

Voor uitgebreide agendapunten: download de agendarubriek uit het laatste nummer van P+ People Planet Profit

Actuele agenda uit P+

goodforall gaat naar de beurs! Op 8, 9 en 10 april is er weer de jaarlijkse Promz beurs voor promotionele producten en relatiegeschenken. En goodforall is daar natuurlijk bij. goodforall is op deze beurs een van de zeldzame aanbieders van uitsluitend duurzame producten. Wilt u ook naar het Promz event in de Jaarbeurs in Utrecht? Meldt u snel aan en maak kans op een vrijkaart! De eerste 25 aanmelders ontvangen er één.

(Relaties van goodforall krijgen op aanvraag altijd een vrijkaart).

info@goodforall.eu. tel: 035 695 66 10

Kijk in onze webwinkel

Scholten&Franssen organiseert een eendaagse training Sociaal Ondernemen in Nederland en België. De training laat deelnemers op een inspirerende manier kennis maken met alle facetten van het sociaal ondernemerschap en vormt daarmee de basis om op een effectieve wijze maatschappelijke, ecologische en/of culturele impacts te realiseren op een financieel duurzame wijze.

Meer informatie en aanmelden

Solliciteren? BAS zoekt professionals die willen groeien en presteren. Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau en minimaal één jaar relevante werkervaring. Passie voor je vakgebied is een must. BAS biedt je uitdagende kansen bij toonaangevende organisaties op financieel, juridisch of ICT gebied.

BAS Consultancy

Jobs! Op zoek naar werknemers met een duurzame visie? Plaats nu uw vacature. Met slagingsgarantie, want de functie blijft op de website staan tot deze is vervuld! Of bent u juist op zoek naar een baan bij een duurzaam bedrijf of organisatie? Ook dan is dit de website voor u.

De Duurzame Vacaturebank