Politie Friesland

Politieberichten van zondag 30 maart

Fryslân, 30-03-2008 o Politieberichten van zaterdag 29 maart 11.00 uur t/m zondag 30 maart 11.00 uur

Tjerkwerd: eenzijdig ongeval
De politie heeft zaterdagmorgen assistentie verleend bij een ongeval op de Sudergoawei. Een 20-jarige inwoner van Harlingen was daar door aquaplaning de macht over het stuur van zijn bestelbus verloren, waarna deze zijdelings tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder werd ter controle per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht. Na onderzoek aldaar kon hij weer huiswaarts.

Workum: aanhouding bezit drugs
De politie heeft zaterdagmiddag een 24-jarifge inwoner van de gemeente Nijefurd aangehouden. De man bleek bij een controle op de Hearewei in het bezit te zijn van in totaal 19 zakjes speed. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Sneek: aanhouding
De politie heeft zaterdagmiddag een 23-jarige Sneker aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had om onduidelijke reden het personeel van een winkel aan de Singel bedreigd. Hij kon korte tijd later in een nabijgelegen horecagelegenheid worden aangehouden. De man, die zwaar beneveld was, werd naar het politiebureau overgebracht en na verhoor en het opmaken van proces-verbaal, weer op vrije voeten gesteld.

Terwispel: eenzijdig ongeval
De politie onderzoekt een eenzijdig ongeval op de A7 ter hoogte van Terwispel, waarbij een 64-jarige automobiliste uit Prumerend letsel op liep. De vrouw was door onbekende oorzaak van de weg geraakt, waarna haar auto in een naast de weg gelegen sloot tot stilstand kwam. Ze werd met diverse verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen vervoerd.

Frankeker: aanhoudingen na vernielingen
De politie heeft zaterdagavond zes personen aangehouden op verdenking van vernielingen op het NS-station. De zes, een 16-jarige inwoner van Dronrijp, drie 16-jarige inwoners van Franeker, een 18-jarige Harlinger en een 16-jarige inwoner van Dongjum, konden worden aangehouden na een melding van een getuige. Ze worden er van verdacht ramen van een wachtlokaal en een reclamezuil op het station te hebben vernield, Ze werden voor verhoor naar het politiebureau overgebracht.

Oldeholtwolde: eenzijdig ongeval
De politie heeft zondag omstreeks 02.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een eenzijdig ongeval op de A32. Een 19-jarige automobiliste was daar door onduidelijke oorzaak van de weg geraakt en vervolgens met haar auto in een naast de weg gelegen sloot tot stilstand gekomen. Ze werd met een ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen vervoerd. Daar bleek ze een gebroken sleutelbeen te hebben.

Lemmer: ongeval, bestuurder onder invloed
De politie heeft zondagmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige automobilist uit Tijnje. De man was op de kruising van de Rondweg met het Transveer frontaal op een wegbewijzeringbord gebotst. Omdat hij gedronken bleek te hebben moest de bestuurder op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Gezien het resultaat van 635 ug/l werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Harkema: brandstichtingen
De politie onderzoekt vier gevallen van brandstichting in coniferenhagen. Tussen zaterdag 23.45 uur en zondag 04.20 uur werd drie keer brand gesticht in hagen op de Warmoltstrjitte en eenmaal in een haag op de Roggekamp. Drie branden werden geblust door de brandweer en één brand kon door omstanders worden gedoofd.