Politie Limburg-Noord

Let op voor oplichting met 'gouden' sieraden

Datum: 30-03-2008
Tijd bericht: 12:24
Plaats: Blerick / Castenray
De politie waarschuwt voor oplichting met nep sieraden. De oplichters hebben in de afgelopen dagen gouden sieraden verkocht of met een smoes als onderpand gebruikt. Later bleek bij juweliers dat het nep sieraden betrof en dat de benadeelden opgelicht waren. De politie heeft in verband met een van deze zaken een 42-jarige man uit Roemenië aangehouden en maakt proces-verbaal op.

Vorige week dinsdag werd een automobilist uit Venlo op een parkeerplaats langs de A67 benadert door een man. Hij vertelde dat hij graag geld wilde lenen en gaf als onderpand sieraden en zijn visitekaartje. In Venlo besloot de man om de ringen en halsketting te laten controleren bij een juwelier. Toen bleek dat hij opgelicht was.

Afgelopen vrijdagmiddag vond bij een tankstation aan de Einhovenseweg in Blerick ook een soortgelijk incident plaats. Daar kocht een benadeelde enkele sieraden toen die aangeboden werden. Bij een juwelier bleek vervolgens ook dat het om nep goud ging.

Toen de politie zaterdagmorgen een melding kreeg dat er goud verkocht werd bij een parkeerplaats aan de A73 in Castenray, liep een verdachte tegen de lamp. Agenten namen poolshoogte en troffen twee auto's aan die aan het opgegeven signalement voldeden. In de auto's vond de politie geen sieraden, maar na onderzoek bleek dat een van de verdachten precies overeenkwam met het signalement van de oplichtingszaak die afgelopen dinsdag werd gepleegd. De politie heeft de zaak verder onderzocht en maakt proces verbaal op tegen die man, een 42-jarige man uit Roemenië.