Productschap Vis


28 maart 2008

Schepen met beste vis bekend

Rijswijk, De schepen die de allerbeste vis aan wal brengen zijn bekend. Dat meldt het Productschap Vis, die jaarlijks een Productschapsprijs toekent aan het vissersvaartuig dat zich onderscheidt door het aanleveren van verse, goed behandelde vis. In een jaarlijkse competitie wedijveren de Nederlandse vissers om de zogenaamde Productschapsprijs in de wacht te slepen, waarbij drie verschillende categorieën schepen worden onderscheiden. De prijswinnaars van de Productschapsprijs 2007 in vissersschepen zijn:

Categorie

Winnaar

Rederij

Aanvoerplaats

kleinere zeevisschepen met motorvermogen tussen 1011.500 p k

UK 112 Wilhelmina

T. de Boer & Zonen B.V.

Urk

grotere zeevisschepen met motorvermogen van meer dan 1.500 pk

OD 1 Maarten Jacob

Jaczon Kottervisserij Mij. B.V.

Scheveningen

Garnalenschepen

BR 7 Res Nova

E.G. Praet & Zn. BR 7 C .S.

Breskens

Gedurende het hele jaar worden per vissersvaartuig cijfers toegekend voor versheid, verzorging en behandeling aan boord van zeevis en garnalen. Daarbij wordt ook gelet op de kistenvulling en de wijze van vissen. De toekenning gebeurt op voordracht van de buitendienstagenten van het Productschap Vis, die de kwaliteit van de aangevoerde vis beoordelen.

De uitreiking van de Productschapsprijzen 2007 vindt plaats tijdens de jaarlijkse Dag van de Nederlandse Zeevisserij. Dit evenement vindt plaats op zaterdag 30 augustus in IJmuiden.