Persberichten Eemland zuid, 12.30 uur

Utrecht, 30-03-2008

Bestuurder onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 maart een man aangehouden die onder invloed achter het stuur zat.

Rond 05.20 uur kreeg een 34-jarige man uit Amersfoort een stopteken omdat hij met hoge snelheid over de Heinsiuslaan reed. De bestuurder probeerde er nog tussenuit de knijpen maar koos toch eieren voor zijn geld en stopte. Op het moment dat de agenten de man aanspraken op zijn rijgedrag roken zij een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek hij te veel gedronken te hebben. Op het bureau wees de ademanalyse 310 ug/l uit. De Amersfoorter werd met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur naar huis gestuurd.

Man met openstaande boetes aangehouden

AMERSFOORT Op de Amsterdamseweg heeft de politie zaterdagmiddag een man aangehouden omdat hij nog een groot aantal boetes had openstaan.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto met een bestuurder over de Amsterdamseweg rijden. De 45-jarige bestuurder uit Soest bleek voor nog ruim 1700,- aan boetes open te hebben staan. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij de boetes contant betaalde.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Bij een winkel aan de Arnhemseweg heeft de politie zaterdagavond twee personen aangehouden omdat zij een diefstal hadden gepleegd.

Door personeel van de winkel werd omstreeks 18.30 uur gezien dat een vrouw en een man zich verdacht gedroegen. Uiteindelijk probeerden de twee zonder af te rekenen de winkel te verlaten. Het personeel greep in en hield het tweetal 36 en 39 jaar beiden uit Amersfoort aan. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de verdachten voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden met een gestolen fiets

AMERSFOORT De politie heeft zaterdagavond twee personen aangehouden omdat zij op een fiets reden die gesignaleerd stond.

Rond 23.05 uur zagen agenten twee mannen op een fiets over de Van Asch van Wijckstraat fietsen. De mannen 19 en 52 jaar uit Soest - werden gecontroleerd. De fiets waarop zij reden stond als gestolen geregistreerd. Het tweetal werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bromfietsbestuurder onder invloed

AMERSFOORT Op het Hof heeft de politie in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 maart een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn bromfiets reed.

De 49-jarige bestuurder uit Leusden werd omstreeks 00.45 uur gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 485 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur weer naar huis gestuurd.

Winkeldieven uit Litouwen aangehouden

AMERSFOORT Vrijdag werden in de namiddag vier Litouwers aangehouden op verdenking van meerdere winkeldiefstallen. De Litouwers bleken bekend te zijn bij de politie.

Vrijdagmiddag rond half vijf kon de politie na tips van beveiligingsbeamten een aantal verdachten van diefstal aanhouden. Op de Westsingel hielden agenten twee vrouwen van 18 jaar uit Litouwen aan. De vrouwen hadden een speciaal behandelde rugtas bij zich voor de gestolen waar. Na een korte achtervolging konden beiden worden aangehouden.

De vrouwen maakten deel uit van een groep met nog drie mannen die zich ophielden bij een auto. Twee van de drie mannen 21 en 32 jaar oud, eveneens uit Litouwen - konden worden aangehouden. In de auto is gestolen kleding aangetroffen. Een aantal verdachten bleek een landelijk winkelverbod te hebben voor V&D. Ook bleken verdachten eerder aangehouden te zijn voor winkeldiefstal in Apeldoorn. De verdachten zijn ingesloten voor verder verhoor.

Jongeren ingerekend na mishandeling

AMERSFOORT Zondagmorgen rond vijf uur hebben vier mannen tussen de 18 en 28 jaar drie mannen belaagd. De vier konden worden aangehouden.

Rond vijf uur meldden omstanders dat een aantal mannen op de Lieve Vrouwekerkhof op een groep insloegen en schopten. De politie kon twee mannen van 19 en 22 jaar uit Amersfoort, een 28-jarige man uit Hattem en 23-jarge man uit Lunteren kort daarop aanhouden. Twee slachtoffers van 18 jaar uit Leusden en Amersfoort liepen enkele klappen op. Een derde Amersfoorter van 39 jaar werd bewusteloos geslagen. Hij werd inmiddels bijgekomen - door een ambulance meegenomen voor verder onderzoek. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van de vechtpartij.