Politie Kennemerland

Persberichten zondag 30 maart

Regio, 30-03-2008

Over de sloot

HEEMSKERK, 30 maart - Rond 09.30 uur heeft de politie assistentie verleend bij een ongeluk ter hoogte van een tankstation op de A9. Even hiervoor reed een 42-jarige man uit Enkhuizen weg van een parkeerplaats, maar gaf hierbij zoveel gas dat hij de controle over zijn voertuig verloor. De auto raakte in de slip, vloog over een sloot en kwam toen tot stilstand. Onderweg werden ook nog een hectometerpaal en een detectiekast van Rijkswaterstaat vernield. De auto raakte totall-loss, maar de bestuurder raakte niet gewond.

Bedreiging met vuurwapen

BEVERWIJK, 30 maart - De politie heeft omstreeks 01.45 uur een 25-jarige man uit IJmuiden en een 26-jarige vrouw uit Beverwijk aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder die avond een medewerker en een klant van een uitgaansgelegenheid aan de Zeestraat bedreigd te hebben met een vuurwapen. De aangehouden verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. Het tweetal werd aangehouden, nadat zij uit een auto stapten. Deze werd bestuurd door de mannelijke verdachte. Aangezien de man onder de invloed van alcohol verkeerde (305 ugl / 0,7 promille) heeft hij voor deze overtreding in ieder geval een proces-verbaal gekregen.

Betonnen paaltjes omver

ZWAANSHOEK, 30 maart - De politie heeft omstreeks 01.20 uur een 28-jarige man uit Hoofddorp aangehouden. De man reed op de Hillegommerdijk meerdere betonnen paaltjes omver. De gewaarschuwde politie constateerde dat de man teveel alcohol genuttigd had (540 ugl / 1,24 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Auto's vernield

HAARLEM, 29 maart - Na een melding dat er auto's werden vernield op de Kloppersingel heeft de politie, omstreeks 23.15 uur, een groep van negen Haarlemse jongens, variërend in de leeftijd van 15 tot 19 jaar, aangehouden. De negen zijn allemaal verhoord en vervolgens, na het informeren van hun ouders, weer heengezonden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de vernielingen.

Dronken man aangehouden

HOOFDDORP, 29 maart - De politie heeft omstreeks 22.00 uur een 24-jarige man uit Zandvoort aangehouden. De man viel mensen lastig op het Mercuriusplein. Hij bleek flink onder de invloed van alcohol. Agenten verzochten hem meerdere malen om het plein te verlaten, maar hier voldeed hij niet aan. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier kreeg hij proces-verbaal voor zijn overtredingen. Het bureau heeft hij later die avond weer mogen verlaten.

Door rood licht

NIEUW VENNEP, 29 maart - Omstreeks 21.50 uur zagen politieagenten een auto door een rood verkeerslicht rijden op de Hoofdweg. Hierop werd de auto staande gehouden. De bestuurder, een 27-jarige Hoofddorper, bleek geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Voor beide overtredingen is er proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Hennepkwekerij ontmanteld

IJMUIDEN, 29 maart - De politie heeft omstreeks 19.30 uur een hennepkwekerij ontmanteld in de Bellatrixstraat. Er werden 136 planten aangetroffen. Ook bleek er illegaal stroom te worden afgetapt. Alle planten en de benodigde kweekapparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de kwekerij.

Drankrijder weer in de fout

HAARLEM, 29 maart - Een 55-jarige man uit Haarlem heeft omstreeks 18.30 uur een kop-staartbotsing veroorzaakt op de Kleverlaan. Hij reed met zijn personenauto achter op de auto van een 28-jarige man uit Italië. Deze stond te wachten voor een rood verkeerslicht. Gewaarschuwde politieagenten constateerden dat de Haarlemmer veel te veel gedronken had (1240 ugl / 2, 85 promille). De agenten wilden zijn rijbewijs invorderen. Dit bleek onmogelijk, aangezien de politie in Alkmaar dit begin maart al gedaan had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zestien uur. Bij de kop-staartbotsing raakte niemand gewond.

Vals geld

ZANDVOORT, 29 maart - De politie heeft omstreeks 17.00 uur een 34-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. Hij probeerde op een vakantiepark aan de Vondellaan te betalen met een vals briefje van 200 euro. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het valse geld.

Rijbewijzen ingevorderd

HOOFDDORP, 29 maart - Bij een snelheidscontrole op de Weg om de Noord heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van drie hardrijders. De maximumsnelheid op de Weg om de Noord is 80 km / uur. Een 34-jarige man uit Aalsmeer reed hier echter 133 km / uur en een 25-jarige man uit Rijsenhout denderde met dezelfde snelheid over deze weg. Een 25-jarige man uit Heemstede maakte het nog bonter. Hij reed maar liefst 137 km / uur. Buiten dat de rijbewijzen van de mannen zijn ingevorderd, is er proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Fietsendief aangehouden

HAARLEM, 29 maart - Rond 12.20 uur is een 38-jarige man uit Haarlem aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder die dag een fiets te hebben gestolen in de Gouwstraat. Een oplettende getuige wist een signalement van de dader te melden. Hierop stelde de politie een onderzoek in met de aanhouding tot gevolg. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Van de weg

BEVERWIJK, 28 maart - De politie heeft omstreeks 17.10 uur assistentie verleend bij een ongeluk op de A9. Een 32-jarige vrouw uit Alkmaar had de controle over haar auto verloren. Hoogstwaarschijnlijk schrok zij van een plotselinge manoeuvre van een auto voor haar, waardoor zij van de weg raakte en tegen een boom tot stilstand kwam. Behalve pijn in de nek en wat blauwe plekken liep de vrouw geen letsel op. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte oorzaak van het ongeluk.

Drugsdealer aangehouden

HAARLEM, 28 maart - Rond 15.15 uur zagen surveillerende agenten in de Grote Houtstraat hoe een 33-jarige Haarlemmer harddrugs verhandelde. Hierop werd hij aangehouden. Bij zijn aanhouding werden verschillende wikkels met drugs aangetroffen. De man is voor verder onderzoek ingesloten in het politiebureau.