Gemeente Venlo


Aanslag gemeentelijke belastingen

28-3-2008

Eind maart ontvangen veel burgers, bedrijven en instellingen een aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Het gaat om een aanslag voor afvalstoffenheffing, rioolheffing, onroerende-zaakbelastingen en eventueel hondenbelasting. De nieuwe WOZ-waarde voor woningen (eigenaren) en niet-woningen (eigenaren en gebruikers/ huurders) wordt ook bekend gemaakt. De nieuwe waarde heeft als peildatum 1-1-2007 en geldt alleen voor 2008. Als in de 2007 de toestand van uw pand gewijzigd is door bijvoorbeeld een verbouwing, dan is daar rekening mee gehouden.

Lagere woonlasten
De afvalstoffenheffing is 2,7 % goedkoper geworden dankzij besparingen en goede afvalscheiding door burgers. De rioolheffing is daarbij niet gestegen.
Bovendien zijn de OZB-tarieven verlaagd vanwege de waardestijging van onroerende zaken. Bij een gemiddelde waardestijging betaalt u zelfs niet meer dan vorig jaar. Indien uw woning minder in waarde is gestegen, betaalt u zelfs minder OZB dan in 2007. Dit is in tegenstelling tot de landelijke trend, waar woon- en energielasten veelal gestegen zijn. Belangrijke informatie hierover vindt u in de belastinggids 2008 die u samen met de aanslag ontvangt.

Betalen
Als u de gemeente heeft gemachtigd om het aanslagbedrag automatisch van uw bank of girorekening af te schrijven, heeft u 9 betalingstermijnen. De eerste afschrijving is op of omstreeks 30 april 2008 en de laatste op of omstreeks 31 december 2008. Heeft u de gemeente niet gemachtigd dan ontvangt u een aanslag met een acceptgiro.

Informatie
De gemeente verstuurt eind maart circa 40.000 aanslagen. De telefoonlijnen zullen daardoor druk bezet zijn. De antwoorden op de meest gestelde vragen vindt u daarom ook op deze website.

WOZ taxatie.
Ook vindt u daar veel informatie over de aanslag en de Wet WOZ (Waardering Onroerende Zaken). Tevens kunt u via deze website uw eigen taxatieverslag raadplegen en printen.

Wanneer u meer informatie wenst, kunt u uw vraag per e-mail stellen via gemeentelijkebelastingen@venlo.nl. We streven ernaar om vragen binnen enkele werkdagen te beantwoorden.

Heeft u geen internet dan kunt u bij de stadswinkels in Venlo of Tegelen op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 14:00 uur terecht.

Op werkdagen kunt u telefonisch inlichtingen vragen op telefoonnummer 077- 359 68 76, bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur.