Gemeente Venlo


Laatste week kunstproject Aan de Zijlijn

28-3-2008

Laatste week kunstproject Aan de Zijlijn aan de Maaskade

Het kunstproject Aan de Zijlijn' van Linda Verkaaik, dat te zien is aan de Maaskade, wordt de eerste helft van april opgeruimd. Vanaf oktober 2007 was 'Aan de Zijlijn' te bezichtigen. Geïnteresseerden hebben nog tot en met 31 maart de kans om het kunstwerk te bekijken.

Kunstenares Linda Verkaaik bekijkt op dit moment wat de mogelijkheden zijn om de vier meter hoge doeken waarop Venlonaren afgebeeld staan te hergebruiken. Verschillende ideeën zijn hiervoor ingediend. De lampen die de panden op de Maaskade in mooie kleuren verlichten, ook een onderdeel van Aan de Zijlijn, blijven nog gehandhaafd tot en met 30 april. Dit in overleg met de kunstenares en de organisatoren van Royaal Venloosch.

Het kunstwerk Aan de Zijlijn bestaat uit twee delen. Op de Blerickse oever staat een doek van 400 meter lang en 4 meter hoog waarop honderden mensen afgebeeld staan die kijken naar de stad. Aan de Venlose kant zijn de panden op de Maaskade in diverse kleuren aangelicht. De kunstenares Linda Verkaaik wil de wijk laten flonkeren als een diamant en letterlijk in het zonnetje zetten.

Zen in 't Bat en Nachtelijke regenboog

Aan de Zijlijn is een van de vier kunstwerken in het kader van Kunst aan de Maaskade. Op 30 april wordt de Regenboog weer vertoond, een kunstwerk van Nicky Zwaan. De Regenboog ontstaat door een lichtprojectie vanaf de Maaskade geprojecteerd op waterstralen uit waterkanonnen. De regenboog symboliseert een hoopvolle toekomst en is een verbinding tussen verschillende mensen en werelden.

Zen in 't Bat is het laatste kunstwerk in het rijtje en start half juni. De lage loswal zal worden ingericht als een zentuin, een oase van rust. In deze tuin zullen verschillende verrassende kunstzinnige en culturele activiteiten worden gehouden.