Ingezonden persbericht



Gennep, april 2008

Beste kunstliefhebber,

Deze maand kunt u weer volop van kunst komen genieten bij Kunsthandel Gennep! Als eerste heten wij Elsbeth Vermeer welkom met haar werken in onze Woonkamergalerie! Elsbeth gaat ook permanent mee exposeren op onze groepsexpositie dus nog meer reden voor u om ons een bezoekje te komen brengen de aankomende tijd.

Verder hebben wij ook nog van 1 april tot 1 juni 2008 Jan Bastiaans uit St. Hubert voor u uitgenodigd om zijn prachtige werken te komen exposeren in onze Woonkamergalerie.De expositie is dagelijks te bezichtigen van 13.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdagavond zijn wij tevens geopend van 18.00 uur tot 21.00 uur. Voor meer info kunt u kijken op www.kunsthandelgennep.nl Hieronder laten wij u alvast enkele werken van Jan zien met een stukje biografie.

Jan Bastiaans: schilder of hobbyist?


2,5 jaar geleden een nog onbekende kunstenaar maar sinds zijn exposities van vorig jaar in de Jachthoorn te St. Hubert en dit jaar bij Aldenhorst en het gemeentehuis te Mill een bekend gezicht: kunstenaar Jan Bastiaans.

En er is weer een nieuwe expositie opkomst. Vanaf 1 april zal Jan zijn werken exposeren in de Woonkamergalerie te Gennep, waar ook werken te bezichtigen zijn van o.a. Herman Brood, Elsbeth Vermeer en vele anderen.

Jan Bastiaans is een zeer gedreven en actieve kunstenaar. Van zijn laatste 2 exposities zijn van de 20 werken alweer 17 nieuwe werken te bezichtigen en ook in de Woonkamergalerie te Gennep is nieuw werk te bezichtigen.

Jan heeft een eigen stijl ontwikkeld. Zijn werk is abstract, figuratief en zeer kleurrijk en allen gemaakt door middel van 3 kleuren: rood, geel en blauw. Met de kleuren wit en pasta maakt hij zijn werken vrijer en steviger. Vrijwel al zijn werk is landschappelijk met een figuratief tintje. Om de werken zitten geen lijsten omdat deze gedreven kunstenaar van mening is dat zijn werken hierdoor meer ruimtelijk inzicht krijgen.

Van huis uit heeft Jan tot op heden veel met kunst te maken gehad en ook daarom vindt hij het zo spannend. Toch blijft hij heel nuchter en bescheiden en zegt dan ook meestal: " Je vindt het mooi of niet". Door dit alles is de motovatie nog groter om zo door te gaan!

Op 27 april a.s., de laatste zondag van de maand, van 10.30 uur tot 17.30 uur staan de werken van Johan Huijzer uit Sliedrecht centraal! Hieronder vindt u een stukje biografie over Johan.

Johan heeft een vrolijke, kleurrijke en inspirerende eigen stijl gevormd in zijn schilderijen.

Hij haalt zijn onderwerpen uit de dingen van alle dag. Dat kan zijn via televisie, kranten, magazines, uitspraken of gebeurtenissen. Dus eigenlijk uit alles wat hij om zich heen ziet of hoort.

Hoewel sommige kunstwerken een vertolking zijn van nare gebeurtenissen, blijft Johan altijd zijn vrolijkheid op het schilderij weergeven. Zo blijf elk kunstwerk dat hij maakt de krachtige, kleurrijke vrolijkheid uitstralen.

Door deze stijl heeft Johan al vele harten weten te veroveren. Particulieren, bedrijven en galeries in binnen- en buitenland hebben al een echte Johan in bezit. Bent u de volgende?

Dus kom allen naar onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep om de unieke werken van deze kunstenaars te bewonderen! Tegelijkertijd kunt u ook de werken van onze andere kunstenaars bezichtigen waaronder Herman Brood, Paul Megens, Rob Franssen, Cornelis Schouten, Taj Devi en Ans en Ton Rijkers. Voor meer info kunt u bellen 0485- 51 95 89 b.g.g. 06-20 55 50 62 of u stuurt een e-mail naar info@kunsthandel-gennep.nl

U bent van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

Kunsthandel Gennep

Roland en Linda Verpoort