KLM

07/055

KLM PARTNER NORTHWEST AIRLINES KONDIGT
NON-STOP DIENST PORTLAND-AMSTERDAM AAN

AMSTELVEEN, 10 oktober 2007 - KLM maakt samen met Northwest Airlines uitbreidingsplannen voor het Noord-Atlantische Routenetwerk bekend, met een nieuwe dagelijkse non-stop dienst tussen Amsterdam en Portland, Oregon.

Voor de non-stop dienst tussen Portland en Amsterdam van Northwest, die volgens de planning op 30 maart 2008 van start gaat, zal gebruik worden gemaakt van Airbus A330-200 toestellen om Portland en Noordwest-Amerika te verbinden met steden overal in Europa via de hub Amsterdam van Northwest/KLM. De dienst tussen Portland en Amsterdam van Northwest biedt ook goede verbindingen aan passagiers die vanuit Portland verder reizen met de partnermaatschappijen Alaska Airlines en Horizon Air.

De introductie van de nieuwe dienst op Portland past binnen de doelstelling van KLM/Northwest Airlines om de Noord-Amerikaanse markt zo goed mogelijk te bedienen. Portland wordt de twintigste Noord-Amerikaanse bestemming die vanuit Schiphol wordt bediend door de joint venture KLM - Northwest Airlines. KLM en Northwest Airlines zullen in totaal 257 vluchten per week uitvoeren tussen Europa en Noord-Amerika.

Flight NW91 (KL6091) vertrekt 's ochtends vanuit Amsterdam Airport Schiphol en komt dezelfde dag aan in Portland. De terugvlucht, NW92 (KL6092), vertrekt 's middags vanuit Portland en komt de volgende ochtend aan op Schiphol. Deze dienstregeling biedt uitstekende verbindingen met Europese, Indiase en Afrikaanse diensten.