Theater Op Tilt speelt de hilarische klucht "Hamlet op de barbecue"


Hamlet met hindernissen

LEUSDEN, 20080320 -- LEUSDEN - Tijdens het laatste weekend in maart brengt Theater Op Tilt weer een bijzonder stuk; `Hamlet op de Barbecue' van Pat Cook. Het gaat over een toneelgezelschap van het platteland. Het bestuur van de vereniging heeft gekozen voor Hamlet, en heeft hiervoor een regisseuse uit New York ingehuurd. Echter heeft deze jonge regisseuse geen rekening gehouden met de eigenaardigheden van een doorsnee plattelandstoneelvereniging.

Onder regie van Patrick Coolen is Op Tilt vorig jaar september gestart met repeteren. Natuurlijk zorgt de Leusdense toneelgroep ook nog voor een spetterende verrassing, maar, zoals goed gebruik, houdt de groep het geheim tot en met de voorstelling.
Het stuk speelt zich af op het platteland waar de jonge regisseuse Margo Daley (Perla Anröchte) is ingehuurd om bij de `Vredig Glen Memorial Spelers' een stuk van Shakespeare te regisseren. Het blijkt er in een kleine gemeenschap echter heel anders aan toe te gaan dan ze gewend is in de grote stad. Al snel wordt duidelijk dat Margo te maken heeft met een eigenaardige groep mensen, die om te beginnen geen idee hebben wie `Hamlet' is.
Het bestuur bestaat uit de muizige Mary-Beth (Marga Kool), de potige Debbie (Ita Verweij), de betweterige Hope (Sigrid Sontrop) en Tamara Logan (Heleen Wijnands), de voorzitster van de club. Gelukkig krijgt Margo nog enige hulp van de sarcastische klusjesman Sarge, vertolkt door Frank Verweij.
Bij de audities komen maar vier mensen en een pizzabezorger (Ed Houtveen) auditie doen, en het lijkt allemaal op een fiasco uit te draaien, maar gelukkig komt dan Margo's verloofde Hal Webster (Erwin Ruesink) langs. Ze weet hem over te halen om de hoofdrol te spelen, maar dan zijn ze er nog niet. De jonge Jack (Rowdy Wijnands) wil alleen maar zwaardvechten, de domme Lamar (Bastiaan de Kruijff) heeft op een Duits accent geoefend, voor Zoey (Christa Scherpenzeel) is alles moeilijk en Theodora van Horn (Annelies Wendt), de enige met nog een béétje theaterervaring, overdrijft tot in het irritante.
Hoe moet Margo een serieus stuk regisseren met maar vier spelers? Het bestuur mag immers niet meespelen in het stuk, zo staat in de regels. Het is één van de vele problemen waar Margo op stuit. Tijdens de pauze blijkt er een barbecue te zijn, en het stuk moet ook nog eens volledig afspelen in het Wilde Westen, omdat dat het thema is van dit jaar. Kortom: een toneelstuk vol hindernissen!

Op Tilt speelt 29 en 30 maart in het Cultureel Centrum Het Hoekhuis, De Smidse 1b in Leusden. De aanvang is om 20:15 uur. Kaartjes ¤ 8,00 en ¤ 6,00 CJP/65+ pas. Kaarten aan de kassa te verkrijgen. Voor meer informatie: www.theateroptilt.nl





Theater Op Tilt