Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (30-03)

TILBURG, 30 maart 2008

TomTom doet dronken doorrijder de das om

TILBURG: De politie behandelde in de nacht van zaterdag 29 maart op zondag 30 maart een verkeersongeval op de kruising van de Laarstraat en de Ringbaan Zuid. De veroorzaker ging er na het ongeval te voet vandoor. Via het achtergebleven navigatiesysteem wist de politie hem echter snel te achterhalen.

Het ongeluk gebeurde om 04.25 uur. Een taxichauffeur kreeg geen voorrang van de verdachte. De taxichauffeur had voor rood licht staan wachten voor de kruising. Toen hij bij groen licht optrok, werd hij aangereden door een andere automobilist. Er ontstond een flinke chaos op de kruising en de veroorzaker ging er te voet vandoor. Hij liet zijn beschadigde auto achter op de plaats van het ongeval. Het kenteken was tenaamgesteld op iemand uit Limburg. In de achtergelaten auto vonden de agenten een navigatiesysteem en in het geheugen van het apparaat stond de laatst ingevoerde bestemming. De politie ging vervolgens kijken op dat adres in Tilburg en vond daar de veroorzaker van het ongeval. Het bleek om een 24-jarige Tilburger te gaan. De man was onder invloed van alcohol. De verdachte is militair en om die reden voor verder onderzoek overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Schot gelost bij ruzie om geld

TILBURG: Zaterdagavond 29 maart kwam om 18.10 uur de melding binnen dat er was geschoten in een woning aan de Corellistraat. De politie nam de nodige voorzichtigheid in acht bij het betreden van de woning. Niet duidelijk was namelijk of de schutter nog aanwezig was in het pand. Dat bleek niet het geval. De 29-jarige bewoner van de woning verklaarde dat twee mannen bij hem langsgekomen. Kennelijk kwamen ze om een oude schuld te vereffenen. Om hun eis kracht bij te zetten, dreigden ze met een vuurwapen en losten een schot in de woning. Er vielen geen gewonden. De mannen gingen er daarna, zonder geld, vandoor. De politie stelt een onderzoek in naar het geweld.

Tilburgse politie houdt toezicht in het horecagebied van de binnenstad

TILBURG: Het uitgaansleven in Tilburg werd in de nacht van zaterdag 29 maart op zondag 30 maart druk bezocht. De politie was met geüniformeerde agenten en bikers aanwezig om e.a. in goede banden te leiden. Verder werd er toezicht gehouden door middel van cameratoezicht.

Zes personen werden opgepakt nadat zij vernielingen pleegden aan een taxibus. Het interieur van het busje was vernield, lag vol met lege bier flessen en was onder gekotst. De 33-jarige chauffeur was onderweg bedreigd en beledigd. Tijdens de rit waren de hoofdsteunen losgemaakt en naar buiten gegooid. Bij aankomst (23.00 uur) bij het station in Tilburg riep de chauffeur assistentie van de politie. Hij deed aangifte en de politie arresteerde het zestal. Het gaat om:
- 34-jarige man uit Koudekerke

- 34-jarige man uit Aalst

- 32-jarige man uit Meerssen

- 36-jarige man uit Middelburg

- 31-jarige man uit Middelburg

- 33-jarige man uit Tilburg

Tegen het zestal is proces-verbaal opgemaakt wegens openlijke geweldpleging, vernieling, bedreiging en belediging. De verdachten zijn voorlopige hechtenis gesteld. Twee personen kregen proces-verbaal omdat zij zonder enige aanleiding de politie beledigde. Acht andere personen zijn eveneens opgepakt op verdenking van mishandeling en openlijke geweldpleging. De klappen vielen op verschillende momenten op verschillende locaties. Verder trad de politie op tegen wildplassers en foutparkeerders.

Politie, openbaar ministerie, gemeente Tilburg en horecaondernemers werken aan een veilig en gezellig uitgaansleven in Tilburg. De politie treedt daarbij op tegen het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit, drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet.

Henneplucht leidt naar hennepknipperij: 4 arrestaties

TILBURG: In de De Fallastraat zagen surveillerende agenten zaterdagavond 29 maart een personenauto staan. Er kwam een sterke henneplucht uit de auto. Op de achterbank lag (in het zicht) een grote hoeveelheid verse bladeren van hennepplanten. Op het trottoir, de trap van een flat en de galerij lagen ook resten van hennepbladeren verspreid op de grond. Het spoor leidde naar een flatwoning in de De Fallastraat. In de woning arresteerde de politie vier personen die bezig waren met de verwerking van hennep. Een grote hoeveelheid planten lag op een wit laken, kennelijk om geknipt te worden. Na in beslagname bleek het om 9.370 gram te gaan. De vier arrestanten zijn mannen uit Tilburg, van respectievelijk 19, 20, 20 en 25 jaar oud. Ze zijn alle vier ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de herkomst van de partij hennep.

Arrestaties na huiselijk geweld

OISTERWIJK: Een stel uit Oisterwijk kreeg in de nacht van zaterdag 29 maart op zondag 30 maart ruzie met elkaar. Omwonenden belden de politie naar aanleiding van het gegil en geschreeuw. De 63-jarige vrouw gaf aan dat ze mishandeld was, waarbij haar keel was dicht geknepen. In haar hals waren sporen van geweld zichtbaar. De politie arresteerde haar 61-jarige partner als verdachte van huiselijk geweld. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. Zowel de man als de vrouw hadden de nodige alcohol gedronken toen ze ruzie kregen.

TILBURG: Een afgewezen vriend gooide bij zijn ex-vriendin een bloembak door het slaapkamerraam. De 55-jarige Tilburgse vrouw lag op dat moment te slapen en schrok enorm. Wonder boven wonder raakte zij niet gewond. De vrouw vluchtte vervolgens in paniek naar haar buren. Een getuige zag de dader weglopen en gaf zijn signalement door aan de meldkamer. Even later registreerden camera's van de Tilburgse binnenstad de verdachte met het overeenkomstige signalement. De man ging een café binnen, waar hij even later door de politie werd gearresteerd. Het gaat om een 43-jarige Tilburger. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Auteur: Jeroen Steenmeijer