Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Rijden onder invloed ondanks rijverbod        |
Een 37-jarige man uit Apeldoorn ging zaterdag 29 maart tot twee keer toe in de fout. De man werd twee keer betrapt op het rijden onder invloed en kreeg beide keren een rijverbod. Na de tweede keer is zijn auto in beslag genomen.

Agenten die bezig waren met een snelheidscontrole op de 1e Wormenseweg in Apeldoorn, constateerden rond 16.15 uur een snelheidsovertreding bij de man, hierop kreeg hij een stopteken. Aangezien er een vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol was, werd een ademanalyse gehouden. Deze wees uit dat de man teveel alcohol had gedronken waarop hij werd aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. Daar werd een alcoholpromillage van 1,1 promille vastgesteld. De man kreeg een rijverbod voor vijf uur en een bekeuring voor het rijden onder invloed en voor de snelheidsovertreding.

Rond 19.00 uur werd de politie geroepen naar de Imkersdreef in Apeldoorn waar de man wederom met alcohol in zijn auto zou zijn gestapt. De man werd aangehouden en bleek een alcoholpromillage van ruim 1,5 te hebben. Zijn auto werd in beslag genomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van 8 uur.

|     |Apeldoorn - Rijden onder invloed                          |
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 30 maart een 46-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij had een alcoholpromillage van 1,1. De man kreeg een rijverbod van 5 uur.

Rond 04.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er op de afrit van de A1 bij de Europaweg een man met zijn auto in de berm was gereden en daar tot stilstand was gekomen. Het bleek te gaan om de 46-jarige man. De man rook naar alcohol en werd daarom verzocht mee te werken aan een blaastest. Dit weigerde hij. De man gedroeg zich recalcitrant en werd hierop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hier bleek een alcoholpromillage van ruim 1,1. Hiervoor kreeg hij een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

|     |Apeldoorn - Aangehouden na diefstal maaimachine           |
De politie heeft zaterdag 29 maart een 15- en een 17-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden voor diefstal van een motormaaimachine uit een schuurtje aan de Henri Dunantlaan in Apeldoorn.

De politie kreeg rond 23.30 uur een melding van een getuige die de jongens zag wegrijden op een motormaaimachine. De melder wist dat de motormaaimachine afkomstig was van een school aan de Henri Dunantlaan. Dankzij het opgegeven signalement konden de twee jongens later bij de speeltuin op de Wolweg-Kooiweg worden aangehouden. De jongens zijn naar het bureau overgebracht en ingesloten. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Winkeldief aangehouden                        |
Een 31-jarige man is op zaterdag 29 maart aangehouden nadat hij bier had gestolen uit een winkel aan het Operaplein in Apeldoorn. De man werd aangehouden en ingesloten omdat hij nog meerdere feiten open had staan.

De man werd rond 20.15 uur door winkelpersoneel betrapt toen hij zonder af te rekenen met bier langs de kassa probeerde te lopen. De man wilde ervandoor gaan maar werd door het winkelpersoneel tegengehouden. De gealarmeerde politie hield de man aan en bracht hem over naar het politiebureau. Hier bleek dat de man nog een aantal boetes open had staan, aangezien de verdachte deze niet kon betalen, is hij ingesloten.

|     |Apeldoorn - Aangehouden na vernielingen                   |
Een 19-jarige man en een 17-jarige jongen zijn in de nacht van zaterdag op zondag 30 maart door de politie aangehouden omdat zij diverse vernielingen zouden hebben gepleegd in Apeldoorn.

De politie kreeg omstreeks 04.42 uur de melding dat er een ruit was ingegooid van een pand aan de Generaal van Heutszlaan in Apeldoorn en dat de daders in de richting van de Vlijtseweg zouden zijn weggefietst. Op aanwijzingen van een getuige konden de twee jongens worden aangehouden. Zij worden er tevens van verdacht vernielingen te hebben gepleegd op de Paslaan en bij de sluis aan de Vlijtseweg. De jongens werden naar het bureau overgebracht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Vrouw met snorfiets te water                  |
Een 60-jarige vrouw uit Apeldoorn raakte zaterdag 29 maart op het Ambachtsveld in Apeldoorn onder invloed van alcohol met haar snorfiets te water. Zij werd door omstanders uit het water gered. De vrouw, bleef afgezien van onderkoelingsverschijnselen, ongedeerd.

De vrouw reed op het Ambachtsveld, toen zij in de vijver terechtkwam. Dankzij het daadkrachtige optreden van een 31-jarige man uit Apeldoorn en de hulp van een 47-jarige vrouw uit Apeldoorn, bleef de vrouw nagenoeg ongedeerd. De vrouw bleek onder invloed van alcohol en kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap.

|     |Beekbergen - Automobilist gewond                          |
Een 19-jarige man uit Apeldoorn raakte in de nacht van zaterdag op zondag 30 maart gewond nadat hij met zijn auto van de weg raakte en over de kop sloeg. Hij werd met onbekende verwondingen afgevoerd naar het Lukasziekenhuis.

De man reed omstreeks 01.30 uur over de Arnhemseweg in Beekbergen toen hij in de berm terechtkwam omdat hij vermoedelijk in slaap is gevallen. De auto ramde een lichtmast en een schrikhek en sloeg zeker drie keer over de kop. De bestuurder werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.
---

Einde berichten
---


---


---

---- --