Protestantse Kerk in Nederland


Toerustingsbijeenkomst 'Duurzame Partnerrelaties'

ma 31 maart 2008, 17:00 uur - 21:30 uur
De toerustingsbijeenkomst Duurzame Partnerrelaties is bedoeld voor taakdragers in de kerk zoals pastores, leden van pastoraatgroepen, commissies van Vorming en Toerusting, diakenen, ouderlingen of bezoekpersonen. Maandag 31 maart 2008 van 17.00 21.30 uur in de Ontmoetingskerk te Nieuwerkerk aan de IJssel.

Tijdens het werk in de gemeente kan het onderwerp relaties aan de orde komen. Veel paren hebben in de kerk de zegen gevraagd over hun relatie of huwelijk. Dit is geen garantie voor succes. Mensen veranderen en hun relaties ook. De culturele en maatschappelijke normen ten aanzien van huwelijk en samenleven zijn gewijzigd. Dit stemt mensen tot nadenken. Elke relatie heeft onderhoud nodig, niet alleen wanneer problemen zich aandienen.
De kerk kan deze paren op het spoor zetten om die ondersteuning te zoeken die bij hen past.

De bijeenkomst staat onder leiding van mevrouw R. Grootendorst, gestalt- en psychotherapeute en vangt aan met een broodmaaltijd. Medewerking wordt onder andere verleend door mevrouw W. Doornenbal, klinisch psycholoog en mede auteur van het boek Samen verder, de heer J. Boer, cursuscoördinator voor de stichting Psycho Pastorale Hulpverlening, de heer D. van Dijk, mevrouw N. Dijkstra verbonden aan de Protestantse Kerk in Nederland en de heer en mevrouw Kappers van Prot. Marriage Encounter Nederland. Het programma beoogt bezinning op het bevorderen van een positief klimaat in de plaatselijke gemeente rond ondersteuning van partnerrelatie. Naast een tweetal korte inleidingen op het onderwerp Duurzame partnerrelaties kan men via deelname aan workshops kennis nemen van succesvolle praktijk modellen die ontwikkeld zijn vanuit verschillende invalshoeken. Daarnaast kan men de informatiemarkt bezoeken.

Deelname
De kosten bedragen EUR10, - per persoon.
Inschrijving is mogelijk tot 26 maart 2008. Deelname kan uitsluitend door u vooraf aan te melden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Deka Eisden van het DMA-centrum telefonisch op (070)318 1670 of via de e-mail info@dmazh.nl.

Folder 'Duurzame Partnerrelaties'