Gemeente Assen


Busreizigers sneller op hun bestemming

18 maart 2008

Op 31 maart wordt het nieuwe openbaar vervoer-knooppunt Marsdijk in gebruik genomen. Het OV-knooppunt versterkt de kwaliteit van het openbaar vervoer in Assen. Wethouder Jaap Kuin: "Op allerlei manieren werken we aan een goed openbaar vervoer in Assen. We vinden het belangrijk dat iedereen zo veel mogelijk bestemmingen met het openbaar vervoer goed kan bereiken. Daarnaast is het vanuit milieuoogpunt gunstig als het openbaar vervoer kan concurreren met de auto. Ook vanuit onze milieuambities juichen we deze nieuwe verbeteringen dus toe."

Het nieuwe OV-knooppunt biedt veel voordelen voor de busreizigers. Zo kunnen reizigers van en naar Groningen sneller doorreizen naar andere wijken in Assen zonder eerst via het NS-station te moeten gaan. Ook zijn de wachtruimtes comfortabeler, zijn er goede fietsenstallingen en moderne haltezuilen, die in de toekomst actuele vertrektijden aangeven.

Het OV-knooppunt is goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Het knooppunt ligt aan de Martin Luther Kingweg en is voorzien van vier goed toegankelijke perrons en een extra perron voor versterkingsbussen tijdens de spits. Het busknooppunt is aangelegd met subsidie van de regio Groningen-Assen en de provincie Drenthe.