Waterschap Vallei & Eem

Koning Neptunus vertelt...

Het educatieschip de Watervlo van Stichting Reinwater ligt van 31 maart tot en met 4 april a.s. in de haven van Wageningen. Aan boord van de Watervlo beleven basisschoolkinderen een avontuurlijke les over water. Stichting Reinwater wil de kinderen laten zien hoe mooi en bijzonder het water is en hoe belangrijk het is dat er goed voor gezorgd wordt. En waar kun je beter over water leren dan op het water zelf?

In het ruim van de Watervlo is een spetterende tentoonstelling gebouwd waar kinderen vanalles kunnen leren en beleven over water. De basisschoolleerlingen worden aan boord welkom geheten door Neptunus, koning van de zee. Vanuit zijn druipsteengrot vertelt hij hen hoe bijzonder en belangrijk water voor ons allemaal is en vraagt hen voorzichtig te zijn met water.

In het ruim kunnen de kinderen van alles ontdekken over water: hoe de kringloop van het water in elkaar zit, hoeveel water zijzelf iedere dag gebruiken, welke dieren je allemaal langs een rivier kan vinden en hoe stroom opgewekt wordt uit water. Drinkwaterwinning, afvalwaterbehandeling en afkoppeling komen aan bod en kinderen kunnen zien waar ze in het stroomgebied van de Rijn, Maas of Schelde wonen.

Ook maken de kinderen een reis met een heuse duikboot, om een kijkje te nemen onderwater. In het waterlaboratorium onderzoeken de leerlingen zelf op een simpele manier de kwaliteit van het water bij hen in de buurt en komen eigenschappen van water aan bod. Al met al is het een bezoek dat de kinderen niet snel zullen vergeten!

Een bezoek aan de Watervlo is onderdeel van het project `de Varende Klas' van Stichting Reinwater. Met dit project hoopt Reinwater kinderen bewuster te maken van het belang van (schoon) water voor planten, dieren en mensen. De week Varende Klas in Wageningen wordt mogelijk gemaakt door gemeente Wageningen, Waterschap Vallei en Eem en CNME Het Groene Wiel.

Op woensdagmiddag 2 april van 13:00 uur tot 16:00 uur is de Watervlo open voor publiek, u bent dan van harte welkom aan boord.

Meer informatie over de Watervlo en de Varende Klas kunt u kijken op www.reinwater.nl/watervlo/ of bellen met Stichting Reinwater tel: 020-5707808