Gemeente Nijmegen

Verkeersveiligheid Postweg

25/03/2008

Van maandag 31 maart tot vrijdag 18 april is een deel van de Postweg afgesloten voor werkzaamheden. Het is de afronding van maatregelen om de veiligheid van fietsers te verbeteren op het stuk tussen de Gelderselaan en de Groesbeekseweg. Eind vorig jaar is een start gemaakt met de werkzaamheden en is het éénrichtingsverkeer op de Postweg ingevoerd.

De komende weken krijgt de Postweg tussen de Gelderselaan en de Groesbeekseweg een nieuwe asfaltdeklaag. Ook wordt een slecht stuk van de onderlaag van het asfalt vervangen en markering aangebracht.

Gevolgen voor het verkeer
De Postweg tussen de Gelderselaan en de Groesbeekseweg wordt afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Dit gedeelte van de Postweg is alleen toegankelijk voor de bewoners van de verzetsheldenbuurt. Zij kunnen afhankelijk van de werkzaamheden vanuit de richting Groesbeekseweg of vanuit de richting begraafplaats Rustoord hun buurt bereiken. Autoverkeer dat de verzetsheldenbuurt wil verlaten, wordt omgeleid via een pad tussen de Cees de Jongstraat en de Groesbeekseweg. Dit pad is onder normale omstandigheden afgesloten voor autoverkeer, maar wordt alleen gedurende deze periode opengesteld voor autoverkeer dat de wijk uit wil rijden.