Gemeente Sneek


noorderhorne, kruizebroederstraat en stationsstraat sneek

Werkzaamheden Wijde Noorderhorne, Kruizebroederstraat en Stationsstraat Sneek

Vanaf maandag 31 maart zullen in de stadskern van Sneek herinrichtingswerkzaamheden worden uitgevoerd. De Wijde Noorderhorne en de Kruizebroederstraat krijgen dit voorjaar een geheel nieuwe inrichting. Daarnaast verkeerde de Stationsstraat al geruime rijd in slecht staat. Deze straat zal daarom dit voorjaar worden herstraat.

Al sinds de jaren '90 van de twintigste eeuw wordt gewerkt aan de herinrichting van de stadskern van Sneek. De herinrichting van de Wijde Noorderhorne en de Kruizebroederstraat geeft een kwaliteitsimpuls aan het noordwestelijke deel van de Sneker stadskern. Door de toepassing van kwalitatief hoogwaardige verhardingmaterialen, straatmeubilair en verlichting wordt aansluiting gevonden bij het overige deel van de historische stadskern. De bestaande parkeermogelijkheden in de Wijde Noorderhorne en de Kruizebroederstraat worden beperkt waardoor het gebied niet alleen een stuk fraaier wordt, maar ook beter toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Daarnaast ontstaat hierdoor meer ruimte voor terrassen, manifestaties etc. In januari heeft de gemeenteraad ingestemd met de herinrichtingsplannen. Het project wordt medegefinancierd door A7-zone Landstad Fryslân, een samenwerkingverband van A7-gemeenten en de provincie Fryslân. De werkzaamheden aan de Wijde Noorderhorne en de Kruizebroederstraat nemen circa 10 weken in beslag.

De Stationsstraat zal vanaf 31 maart 2008 gedeeltelijk gestremd zijn vanwege de straatwerkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden wordt ook nieuwe openbare verlichting geplaatst. Naar aanleiding van overleg met bewoners van de Stationsstraat zal de toegankelijkheid van de trottoirs worden verbeterd en wordt een aantal verkeersmaatregelen genomen. In 2006 is in de stationsstraat reeds een 30km-zone ingevoerd. De werkzaamheden zullen gefaseerd worden uitgevoerd, waarbij autoverkeer richting de stadskern wordt omgeleid. De werkzaamheden aan de Stationsstraat nemen circa 8 weken in beslag.