Gemeente Lelystad

Startbijeenkomst Visie op sport 2009 2012

In de Nationale Sportweek houdt de gemeente Lelystad op maandag 31 maart in conferentiecentrum De Pijler vanaf 18:30 uur een startbijeenkomst Visie op Sport 2009-2012. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.

Er zijn volop ontwikkelingen gaande in de sport. Deze ontwikkelingen, en het aflopen van de huidige sportnota maken een heroverweging van het huidige sportbeleid noodzakelijk. Het college vindt het van belang dat het nieuwe sportbeleid ook naar de toekomst toe kan bijdragen aan een gunstig sportklimaat in Lelystad.

Aftrap beleidsnota sport

De startbijeenkomst zal de formele aftrap zijn om te komen tot een nieuwe beleidsnota Sport 2009-2012. Tijdens deze bijeenkomst willen wij graag met de betrokkenen uit het veld en andere geïnteresseerden discussiëren over de visie op het gemeentelijke sportbeleid voor de komende jaren. Wat is belangrijk op sportgebied voor de toekomst? Wat moet anders in het huidige sportbeleid Voorsprong door Samenhang (de beleidsnota Sport 2005-2008)? De verschillende meningen en opmerkingen verwerken wij uiteindelijk in de nieuwe sportbeleidsnota voor 2009-2012.

Deelnemen

Iedereen die aan de bijeenkomst wil deelnemen, kan zich aanmelden via startbijeenkomstsport@lelystad.nl. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Harold Hofstra beleidsadviseur Sport, tel 0320 278444.

Programma


* 18:30 uur - Opening door wethouder Willem De Jager De wethouder Sport zal de bijeenkomst openen en kort met u terugblikken op de huidige nota Sport Voorsprong door Samenhang.
* 18:45 uur - Visie op sport door Berend Rubingh Berend Rubingh is organisatiedeskundige en geldt als pionier op het gebied van sportmanagement. Hij is als geen ander in staat nieuwe ontwikkelingen op het sportgebied te duiden en te vertalen naar de praktijk. Een scherpe analyse van de sport en de rol van de (gemeentelijke) overheid maken dat alle partijen op een verfrissende manier gedwongen worden zichzelf een spiegel voor te houden.

* 19:30 uur - pauze

* 19:45 uur - Workshop/ discussiebijeenkomst Aan de hand van stellingen en de huidige nota Sport wordt in groepen doorgesproken over toekomstige themas binnen het nieuwe gemeentelijke sportbeleid.

1. Sport verder stimuleren

2. Vitaliseren van verenigingen

3. Accommodaties

4. Topsportontwikkeling

* 20:45 uur - Plenaire terugkoppeling van de discussiebijeenkomsten De uitkomsten en conclusies van de vier themabijeenkomsten worden plenair gepresenteerd aan de aanwezigen.

* 21:45 uur - Afsluiting en borrel
Er is gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.


---