Gemeente Buren


AVRI geeft banaan in ruil voor mobiele telefoon of inktcartridge logo AVRI.JPG

In de periode van maandag 31 maart tot en met zaterdag 5 april krijgen Rivierenlanders, die een oude mobiele telefoon of inktcartridge inleveren op een AVRI-milieustraat, als dank een banaan namens de apen van Stichting AAP.

AVRI steunt goed doel

AVRI draagt alle ingezamelde mobiele telefoons en inktcartridges af aan Stichting AAP; een Europees opvangcentrum voor uitheemse dieren (met name apen). Stichting AAP krijgt voor elk mobieltje dat kan worden opgeknapt een vergoeding van EUR 3,50. Deze vergoeding komt ten goede aan de dieren in het opvangcentrum. Ook de mobieltjes zelf krijgen een goede bestemming. Ze gaan naar winkels in Oost-Europa, Azië, Zuid-Amerika en Afrika. In die landen is het GSM-netwerk vele malen betrouwbaarder dan het vaste net en is er veel behoefte aan goedkope gerecyclede toestellen.

Ook het milieu profiteert mee

Door mobieltjes en inktcartridges gescheiden aan te leveren helpen inwoners bovendien mee het milieu te sparen, omdat deze op een milieuvriendelijke wijze worden gerecycled. Een ander bijkomend aspect is dat in veel mobiele toestellen de grondstof Coltron gebruikt wordt. Dit metaal wordt alleen gewonnen in Zaïre in de laatste nog resterende leefgebieden van verschillende zeer bedreigde diersoorten zoals de Gorilla. Door recycling van mobiele telefoons, werken we mee aan het reduceren van de winning van coltan en hopelijk wordt zo het leefgebied van de gorilla gespaard.

Inzamelboxen op AVRI- mileustraten

Op de milieustraten van AVRI in Culemborg, Geldermalsen,Tiel en Zaltbommel staan speciale inzamelboxen, waar Rivierenlanders oude mobieltjes en inktcartridges in aan kunnen bieden. Gedurende de actieweek van 31 maart tot en met 5 april krijgen ze als dank hiervoor een banaan namens de apen van Stichting AAP.

Inzamelenveloppen

Wie de milieustraat bezoekt, maar op dat moment zijn oude mobieltje of inktcartridge niet bij zich heeft, kan vragen naar een gratis speciale verzendenvelop. Deze is overigens ook aan te vragen via www.aap.nl.