Gemeente Hengelo

Actueel

Kruising Mr. P.J. Troelstrastraat - Beukweg afgesloten

Hengelo, 27 maart 2008

Omleiding aangegeven

Kruising Mr. P.J. Troelstrastraat - Beukweg afgesloten

Vanaf maandag 31 maart is de kruising Mr. P.J. Troelstrastraat - Beukweg minimaal vier weken afgesloten voor al het verkeer. Dit komt door de werkzaamheden aan de riolering en het opnieuw inrichten van het kruispunt.

De gemeente leidt het verkeer van en naar het 't Wilbert en de Hengelose Es om via de route Bornsestraat - Mr. P.J. Troelstrastraat - Van Ostadestraat - Achterhoekse Molenweg (in beide richtingen). Vanwege deze omleiding is de Mr. P.J. Troelstrastraat tussen de Bornsestraat en van Ostadestraat tijdelijk geasfalteerd. De Albert Cuypstraat blijft afgesloten voor verkeer.

Achterhoekse Molenweg

De bewoners van 't Wilbert en omgeving kunnen vanwege de werkzaamheden tijdelijk via de Achterhoekse Molenweg rechtsaf de Bornsestraat oprijden richting Borne. Richting het centrum is niet toegestaan. Automobilisten die vanuit het centrum komen over de Bornsestraat kunnen ook de Achterhoekse Molenweg in. Vanuit Borne is het niet toegestaan de Achterhoekse Molenweg op te rijden.

Met de nooddiensten worden aparte afspraken gemaakt. De gemeente streeft ernaar om half april een rijstrook op de kruising beschikbaar te hebben, waardoor de bus en de nooddiensten weer hun normale route kunnen rijden.

Eind april wordt de eerste asfaltlaag aangebracht op de kruising Beukweg - Mr. P.J. Troelstrastraat, zodat de kruising tijdens de meivakantie open is voor het verkeer. Het weggedeelte tussen de kruising en de Dennenbosweg blijft afgesloten.

Busroute Ingang

In tegenstelling tot eerdere berichten, maakt buslijn 13 gebruik van de volgende route: Uitslagsweg/Achterhoekse Molenweg/Van Ostadestraat/Mr. P.J. Troelstrastraat/Bornsestraat en andersom.

De halte aan de Beukweg vervalt tijdelijk. Reizigers kunnen gebruikmaken van de noodhalte op de hoek van de Achterhoekse Molenweg/Uitslagsweg en van de bestaande halte 'Thiemsbrug'.

Waarom is rioolvervanging nodig?

Bij hevige regenval kan het water op bepaalde plekken in Hengelo niet snel genoeg worden afgevoerd. Een deel van de oplossing is het schone regenwater zoveel mogelijk af te koppelen van de riolering en rechtstreeks op de beken te lozen. Door grotere rioolbuizen aan te leggen kan het water sneller worden afgevoerd naar de waterzuiveringsinstallatie.