Provincie Noord-Holland

Datum

28-3-2008

Onderwerp

Maandag 31 maart: vergaderdag drie Statencommissies

Nieuwsredactie

Maandag 31 maart 2008 gaan drie Statencommissies weer aan de slag. Op hun agendas een veelheid aan uiteenlopende onderwerpen.

De commissie Water, Agrarische Zaken, Milieu, Economie en Natuur (WAMEN) wordt om een oordeel gevraagd over onderwerpen betreffende de luchtkwaliteit Noordvleugel, ecologische hoofdstructuur, regelgeving kleine luchtvaart, Provinciaal Milieubeleidsplan, Natura 2000, Kenniskring Klimaat en het Investeringsbudget Landelijk Gebied ILG.

In de commissie Wegen, Verkeer en Vervoer (WVV) zal accountmanager Dorethée Wennendonk van busbedrijf Connexxion de leden bijpraten over de voorgenomen invulling van het openbaar vervoer in Noord-Holland Noord. Onlangs is dit vervoer na openbare aanbesteding aan het bedrijf gegund. De commissie zal zich voorts nog buigen over de nieuwe subsidieverordening verkeer en vervoer.

De commissie Sociale Infrastructuur SI komt behalve op 31 maart ook op 2 april bijeen. Op de agenda de kadernota Cultuur op de kaart 2009 2012, de nieuwe zendmachtiging voor RadioTVNoord-Holland, kadernota Zorg en Welzijn en de kadernota Jeugdzorg.