Gemeente Enschede

Minister Vogelaar aanstaande maandag op wijkbezoek in Enschede

Velve-Lindenhof en Wesselerbrink

Maandag 31 maart 2008 komt minister Vogelaar, voor Wonen, Wijken en Integratie, voor een wijkbezoek naar Enschede. Ze bezoekt dan de wijken Velve-Lindenhof en Wesselerbrink.

Op het programma staat een bezoek aan de aandachtswijk Velve-Lindenhof. Daar zal de minister zich uitgebreid laten bijpraten over de ontwikkelingen van het afgelopen jaar en samen met wethouder Bleker het charter voor de wijk ondertekenen.
In de loop van de middag brengt de minister een bezoek aan de Vassebrink en Lattropbrink, waar de renovatie al is uitgevoerd en een bezoek aan de Langelo- en Stepelobrink, waar ze in gesprek gaat met bewoners van het project Unieke Brink.

Velve-Lindenhof
Het is het tweede bezoek van de minister aan Velve-Lindenhof, na haar eerdere kennismakingsbezoek van april vorig jaar. Afgelopen zomer is, na samenspraak met vele organisaties het wijkactieplan voor verbetering van de leefbaarheid in de Enschedese wijk vastgesteld. Minister Vogelaar zal zich in gesprekken met bewoners, buurtwerkers en bestuurders laten informeren over de voortgang in de wijk. Tevens zal de minister met wethouder Roelof Bleker het charter voor Velve-Lindenhof ondertekenen. In het charter worden ambities en inzet vastgelegd die van het Rijk, gemeente en corporaties nodig zijn om het Wijkactieplan uit te voeren.

Velve-Lindenhof is één van de 40 krachtwijken die volgens de minister een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De minister is van plan om elk jaar deze wijken te bezoeken om te zien hoe het gaat met de projecten uit het wijkactieplan.

Wesselerbrink
Na haar bezoek aan Velve- Lindenhof vertrekt de minister voor een wijkbezoek aan Wesselerbrink en het project De Unieke Brink. In de Enschedese wijk Wesselerbrink biedt het project De Unieke Brink de bewoners de gelegenheid hun eigen brinken (hofje) vorm te geven. De wijk bestaat uit 56 brinken (hofjes) die door jarenlang stadsdeelbeheer erg op elkaar lijken. De Unieke Brink moet in twintig jaar alle brinken een unieke uitstraling geven, sociale samenhang en zelfwerkzaamheid vergroten en trotsheid op de woonomgeving bevorderen. Het project De Unieke Brink is in september 2007 uitgeroepen tot één van de acht Parels van Integratie 2007 en is een glansrijk voorbeeld van een geslaagd initiatief.

In de toekomstvisie 2020 van Enschede is veel ruimte voor de ontwikkeling van levendige wijken in de stad met veel ruimte voor burgerinitiatieven en participatie. De gekozen aanpak in zowel Velve-Lindenhof en Wesselerbrink sluiten hier prima op aan.

Programma:
Velve- Lindenhof 10.00 - 15.30 uur
10.00 uur Aankomst in Enschede
wijkpost Velve-Lindenhof, Oostveenweg 10
10.30 uur Rondwandeling
11.30 uur Ondertekening Charter: door minister Vogelaar en wethouder Bleker
't Schip educatie, Snelliusstraat 8
12.15 uur Lunch met tafelgesprekken in 't Schip thema's: bewegen en gezondheid en opgroeien en opvoeden 13.15 uur themabespreking handhaving (leefbaarheid en veiligheid) in `t Schip
14.15 uur Rondwandeling
14.30 uur Toelichting door de Woonplaats op participatietraject en particulier opdrachtgeverschap voor huurders/Speeltuin Lindenhof, Van Leeuwenhoekstraat 215
15.30 uur Vertrek naar Wesselerbrink

15.45 - 17.00 uur Wesselerbrink
15.45 uur Bezoek Vasse- en Lattropbrink
16.15 uur Bezoek Unieke Brinken, Langelo- en Stepelobrink 16.40 uur Bezoek aan projectkeuken in pannenkoekenboerderij "Le Pompidou"
17.00 uur Gelegenheid voor het stellen van vragen Drankje en multicultureel hapje
Vertrek van de minister

28 maart 2008