K.V Archivarissen


Presentatie rapport RVC en ROB

PRESENTATIE RAPPORT RVC EN ROB TIJDENS CONGRES KVAN.

Op maandag 31 maart 2008 vindt in de Raadzaal van het Stadhuis in Den Haag een congres van de Koninklijke Vereniging van Archivarissen in Nederland (KVAN) plaats met de titel:

90 jaar Archiefwet; hoe nu verder?

In 1918 trad de eerste archiefwet in werking in Nederland. Deze wet regelde de inrichting van het archiefwezen en de overdracht van de archieven naar openbare archiefbewaarplaatsen. Na twee ingrijpende wijzigingen in 1962 en 1995, lijken het archiefbestel en de ontwikkelingen op het gebied van e-depot, digitalisering en dienstverlening opnieuw te vragen om een nieuwe drastische aanpassing van deze wet.

Doel van het congres is de vakgenoten op de hoogte te stellen van de beleidsvoornemens met betrekking tot de overheidsinformatievoorziening en het archiefwezen van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Tijdens het ochtendgedeelte, dat in het teken van het doel van het congres staat, vindt een bijzondere aankondiging plaats.

Raadslid prof. dr. Gerard W.J. Rooijakkers van de Raad van Cultuur (CvB) zal mede namens de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) het advies:

INFORMATIE: GRONDSTOF MET TOEKOMSTWAARDE

voor het voetlicht brengen. Rooijakkers is bijzonder hoogleraar Nederlandse Etnologie en is werkzaam bij het Meertens Instituut in Amsterdam. Hij studeerde geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en volkskunde aan de Westfälische Wilhelmsuniversität te Münster. In 2002 ontving Rooijakkers voor zijn etnologisch onderzoek de Oeuvreprijs voor de Geesteswetenschappen van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Voor meer informatie of aanmelding voor dit congres: www.kvan.nl