Gemeente Bodegraven

Wandelaars en handbikers nemen Koninklijke Weg in gebruik

Op maandag 31 maart rond 11.15 uur neemt wethouder Van Veelen tien wandelaars en handbikers in ontvangst, die onderweg zijn van het Paleis Noordeinde in Den Haag naar het Paleis Het Loo in Apeldoorn. Deze `Koninklijke Weg' doorkruist Bodegraven en is een nieuwe route die geheel toegankelijk gemaakt is voor gebruikers van rolstoelen en handbikers.

De tien wandelaars en handbikers vertrekken op zondag 30 maart vanaf het Paleis Noordeinde in Den Haag op weg naar het Paleis Het Loo in Apeldoorn. Zij komen daar op 4 april aan, waarna de afgelegde route van 175 km officieel wordt geopend als de `Koninklijke Weg'. Deze opening vindt plaats in aanwezigheid van Prinses Margriet die aan de deelnemers de eerste medailles van de Ko-ninklijke Weg zal overhandigen. De Koninklijke Weg voert door zeventien gemeenten, over terrein van Staatsbosbeheer en over provinciale wegen.

De wandelaars en bikers komen op maandag 31 maart Bodegraven binnen via de Oud Bodegraafse-weg. Vervolgens voert de route hen langs het station en steken ze via de Nieuwstraat door naar de Zuidzijde. In Bodegraven krijgen de wandelaars en bikers gezelschap van leden van het Gehandicap-tenplatform Bodegraven en het plaatselijke Rode Kruis. Bij De Vliethoeve aan de Zuidzijde biedt sport-wethouder Gerrit Wim van Veelen de deelnemers iets te drinken aan. Ook neemt hij de wandelgids officieel in ontvangst.

De Koninklijke Weg is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Bond voor Lichamelijke Opvoe-ding-Wandelsportorganisatie Nederland (KNBLO-NL), die dit jaar haar honderdjarig jubileum viert. De KNBLO-NL heeft de weg laten aanleggen vanuit de gedachte, dat de wandelsport voor iedereen met of zonder beperking toegankelijk moet zijn.