Drenthe College


Description: 31 maart, 1 april en 2 april: Competentiescandagen Sport & Bewegen in Emmen Om te beoordelen of een aankomende student geschikt is voor de opleiding Sport & Bewegen en het toekomstige beroep, kan hij meedoen aan een competentiescandag. Bij het uitvoeren van een aantal opdrachten wordt de aankomende student op een aantal beroepscompetenties beoordeeld. Daarbij gaat het niet alleen om de motorische vaardigheden, maar ook en vooral om competenties zoals samenwerken en anderen coachen. De competentiescandagen vinden elke tien weken plaats. Afhankelijk van de resultaten, kan de student op meerdere momenten in het jaar in de opleiding instromen. De competentiescandagen vinden plaats op maandag 31 maart, dinsdag 1 april en woensdag 2 april in het Univé stadion van FC Emmen. Ouders, decanen en aankomende studenten zijn van harte welkom van 8:00 uur tot 16:00 uur. Aanmelden kan door te bellen met Marije Joosten, telefoon 088 ? 188 3734. Na aanmelding ontvangt men een uitnodiging voor de competentiescandag.

Startpagina

31 maart, 1 april en 2 april: Competentiescandagen Sport & Bewegen in Emmen

Om te beoordelen of een aankomende student geschikt is voor de opleiding Sport & Bewegen en het toekomstige beroep, kan hij meedoen aan een competentiescandag.

Bij het uitvoeren van een aantal opdrachten wordt de aankomende student op een aantal beroepscompetenties beoordeeld. Daarbij gaat het niet alleen om de motorische vaardigheden, maar ook en vooral om competenties zoals samenwerken en anderen coachen. De competentiescandagen vinden elke tien weken plaats. Afhankelijk van de resultaten, kan de student op meerdere momenten in het jaar in de opleiding instromen.
De competentiescandagen vinden plaats op maandag 31 maart, dinsdag 1 april en woensdag 2 april in het Univé stadion van FC Emmen. Ouders, decanen en aankomende studenten zijn van harte welkom van 8:00 uur tot 16:00 uur. Aanmelden kan door te bellen met Marije Joosten, telefoon 088 188 3734. Na aanmelding ontvangt men een uitnodiging voor de competentiescandag.

Drie opleidingsniveaus
Bij Drenthe College Sport & Bewegen kan de student kiezen uit drie beroepsopleidingen op niveau 2, 3 en 4. Alle opleidingen zijn te volgen via de beroepsopleidende leerweg (bol = school en stages). Met de algemene opleiding Sport- en Bewegingsbegeleider (niveau 2 = NIEUW!) kan de student al na twee jaar als sportbegeleider aan het werk. Bijvoorbeeld als assistent trainer/coach bij een sportvereniging of als toezichthouder in een zwembad. De meese studenten stromen echter door naar de opleiding op niveau 3.
Met de opleiding Sport- en Bewegingsleider (niveau 3) kan men gaan werken als zelfstandig sportleider. In het tweede jaar kiest men vakken die men gaat uitdiepen op niveau 2 (begeleider/assistent). In het derde jaar kiest de student één sport waarvoor hij het betreffende bondsdiploma gaat behalen.
Met de opleiding Sport- en Bewegingscoördinator (niveau 4) kan hij behalve als zelfstandig sport- en bewegingscoördinator ook aan het werk in het management of als coördinator binnen een (sport)bedrijf of instelling. Aan het einde van het tweede leerjaar kiest men voor één van de vier profielen: BuurtOnderwijsSport (BOS-)medewerker, trainer/coach, bewegingsagoog of sport- en bewegingsmanager.