Gemeente Binnenmaas

Enthousiasme voor Kies voor Hart en Sport

Kies voor Hart en Sport, het sportstimuleringsproject voor kinderen, is in volle gang. Scholen, leerlingen en sportaanbieders hebben het project enthousiast ontvangen. Het doel van dit project is de schooljeugd warm te maken voor gezond leven en meer bewegen. Daarnaast moet het project de contacten tussen buurt, onderwijs en sport met de gemeente versterken. Het project wordt uitgevoerd door gemeente Binnenmaas en ondersteund door Sportservice Zuid-Holland. Ook andere plaatsen in Zuid-Holland doen eraan mee.

Deelname aan sportkennismakingscursussen

Naast de lessen die verzorgd worden op de deelnemende basisscholen bestaat een groot deel van het project uit het volgen van sportkennismakingscursussen door de jeugd. In totaal doen er 462 leerlingen mee aan het gehele project. Er zijn 130 kinderen die gebruik maken van de sportcursussen die worden aangeboden door sportaanbieders in Handboogschieten Binnenmaas. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld badminton, basketbal, voetbal, fitness, handboogschieten (zie foto), hockey en karate. Landelijke trends laten een deelnamepercentage van 30 procent zien, wat vrijwel gelijk is aan het percentage in gemeente Binnenmaas.
Aan het eind van de cursusperiode krijgen alle deelnemers een certificaat uitgereikt. Ook zal er aan de sportiefste school een wisselbokaal uitgereikt worden door wethouder A. Callewaert-de Groot.

Voorbereidingen tweede projectjaar

De gemeente is inmiddels al weer druk bezig met de voorbereidingen en het opstellen van een planning voor het tweede projectjaar. Komend jaar wordt het project niet alleen in de groepen 7 en 8 van de basisscholen uitgevoerd, maar ook in groep 6.

Klik hier voor meer informatie en foto's over dit project.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl