Rijden onder invloed ondanks rijverbod

Apeldoorn, 31-03-2008 o Een 37-jarige man uit Apeldoorn ging zaterdag 29 maart tot twee keer toe in de fout. De man werd twee keer betrapt op het rijden onder invloed en kreeg beide keren een rijverbod. Na de tweede keer is zijn auto in beslag genomen.

Agenten die bezig waren met een snelheidscontrole op de 1e Wormenseweg in Apeldoorn, constateerden rond 16.15 uur een snelheidsovertreding bij de man, hierop kreeg hij een stopteken. Aangezien er een vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol was, werd een ademanalyse gehouden. Deze wees uit dat de man teveel alcohol had gedronken waarop hij werd aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. Daar werd een alcoholpromillage van 1,1 promille vastgesteld. De man kreeg een rijverbod voor vijf uur en een bekeuring voor het rijden onder invloed en voor de snelheidsovertreding.

Rond 19.00 uur werd de politie geroepen naar de Imkersdreef in Apeldoorn waar de man wederom met alcohol in zijn auto zou zijn gestapt. De man werd aangehouden en bleek een alcoholpromillage van ruim 1,5 te hebben. Zijn auto werd in beslag genomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van 8 uur.