Persberichten 31/03 ochtend

Regio, 31-03-2008

Sassenheim Verkeersongeval Vrijdag 28 maart vond rond 15.15 uur een aanrijding plaats op de Rijksstraatweg. Een 20 jarige automobilist uit Spijkenisse reed vanaf een parkeerterrein de weg op, maar zag daarbij een snorfietser die over het fietspad reed over het hoofd. Hierop ontstond een aanrijding met de snorfietser, een 57 jarige Noordwijker. De Noordwijker werd met een hoofdwond overgebracht naar het Diaconessen ziekenhuis.

Rijnsburg Verkeersongeval Vrijdag 28 maart vond om 21.00 uur een aanrijding plaats op de Kleipettenlaan. Een 20 jarige automobiliste uit Rijnsburg reed in de richting van de Sandtlaan en zag bij de wegversmalling een snorfietser haar tegemoet rijden. De snorfietser, een 17 jarige Katwijker, reed bij de wegversmalling frontaal tegen de auto en viel op de grond. Hij werd met beenletsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden Jongens dansen op auto Een 18 jarige jongen uit Sittard en een 19 jarige jongen uit Oegstgeest zijn zondag 30 maart rond 06.45 uur aangehouden nadat zij op een aan de Hoge Rijndijk geparkeerde auto hadden gedanst. Aan de auto ontstond schade aan dak en motorkap. Beiden waren dronken. De politie maakt proces-verbaal op tegen ze.

Leiden Auto en fietsers te water Een 24 jarige automobilist uit Den Haag raakte vrijdag 28 maart rond 18.20 uur op de Vinkweg de controle kwijt over zijn voertuig. Hij schepte twee fietsers uit Leiden, een 39 jarige vrouw en een 43 jarige man en met zn allen raakten ze te water. De vrouw werd voor controle overgebracht naar het LUMC. De andere betrokkenen bleven ongedeerd. De politie heeft het rijbewijs van de automobilist ingenomen en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Leiden Kop-staart aanrijding Bij een aanrijding zaterdag 29 maart rond 14.50 uur op de Kanaalweg waarbij drie autos waren betrokken liep een 28 jarige automobiliste uit Leiden een gebroken arm op. Zij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De Leidse was de veroorzaakster van het ongeval. Zij had te laat in de gaten dat voor haar autos afremde en reageerde daar te laat op. Zij botste op een 47 jarige automobilist uit Leiden die op zijn beurt opschoof tegen de auto van een 60 jarige man uit Leiden. Zij bleven ongedeerd.

Leiden Politie controleert negeren rood licht Het regionaal verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft zaterdag 29 maart een rood-licht controle gehouden op de Lammenschansweg, kruising met de Zoeterwoudsesingel. De politie controleerde daar van 09.00 tot 14.30 uur. In totaal negeerden daar 67 bestuurders het rode licht. Zij kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de brievenbus verwachten.

Rijnsaterwoude/ Alphen a/d Rijn Aanhoudingen na vernielingen De politie heeft in de vroege ochtend van zondag 30 maart zeven Alphenaren van 14, 15 (5) en 17 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van een reeks vernielingen. Een getuige zag de groep jongens vernielingen plegen en belde de politie. Kort daarna meldden drie getuigen zich met één van de verdachten aan het politiebureau. Na een zoekslag in de omgeving van de Eisenhowerlaan werden nog drie verdachten bij de Herenhof aangehouden. Een uur later, rond 05.50 uur, nog eens drie. De politie constateerde diverse vernielingen in Alphen aan den Rijn, Woubrugge en Rijnsaterwoude. In deze plaatsen werden de ruiten van in totaal tien bushokjes vernield. In Rijnsaterwoude werden zes autos vernield en een glasplaat van een geldautomaat werd ingeslagen. Bij de kruising Herenweg/Kruisweg sneuvelden de ruiten van een fietsenstalling. De verdachten hebben bekend de vernielingen te hebben gepleegd.

Alphen a/d Rijn Verdachte van inbraak aangehouden De politie heeft zondagmiddag 30 maart, na een melding, een 30 jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van inbraak bij een bedrijf aan de Eikenlaan. De verdachte was nog in het pand aanwezig toen agenten ter plaatse kwamen. Bij de vernielde roldeur stonden onder meer een computer en een geldkistje klaar om vermoedelijk te worden meegenomen.

Bodegraven Overval op viswinkel Twee nog onbekende mannen hebben vrijdagavond 28 maart even voor 20.00 uur een viswinkel aan de Doortocht overvallen. Er werd daarbij gedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Met een nog onbekend geldbedrag verlieten zij de zaak via de achterdeur. Op het moment van de overval bevonden zich zes klanten in de winkel. Iedereen is ongedeerd gebleven. De politie kamde onmiddellijk de buurt uit op zoek naar de overvallers maar vond ze niet. De politie gaat verder met haar onderzoek.

Waarder Sigaretten gestolen bij inbraak in supermarkt Onbekenden braken afgelopen nacht in een supermarkt aan de Dorp. In de supermarkt werd een kast opengebroken waaruit een nog onbekende hoeveelheid sigaretten werden gestolen. De inbraak vond vermoedelijk plaats rond 02.20 uur. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gouda Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging Twee jongens van 20 jaar uit Den Haag en Gouda zijn zondag 30 maart door de politie aangehouden voor vernielingen in een club en buiten op een aan de Nieuwehaven geparkeerde autos. In de club was er schade aan het interieur. Buiten veroorzaakte een op een auto gegooide fiets schade en werd een buitenspiegel van een andere auto afgetrapt. Via camerabeelden van Stadstoezicht kon de politie de twee op de Aaltje Bakstraat achterhalen. Beide verdachten zijn na hun verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie doet nog verder onderzoek in deze zaak omdat er mogelijk nog meer betrokkenen zijn.

Gouda Aanrijding tussen auto en lijnbus Een 22 jarige automobiliste uit Gouda is zondag 30 maart rond 20.30 uur bij een aanrijding met een lijnbus van Connexxion op de kruising Provincialeweg West met de Goverwellesingel ernstig gewond geraakt. Zij werd onder meer met ernstig hersenletsel overgebracht naar het UMC. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. De 47 jarige buschauffeur uit Montfoor is inmiddels door de politie gehoord evenals de inzittenden van de lijnbus. De brandweer verleende hulp door het slachtoffer uit haar auto te bevrijden.

Gouda Motorrijder zonder rijbewijs komt ten val Een 36 jarige motorrijder uit Gouda zag afgelopen nacht geen kans om zijn voertuig onder controle te houden en reed in een bocht van de Hugo de Vrieslaan tegen een boom. Zowel hij als een 50 jarige man die bij hem achterop zat, werden voor controle overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Ze lijken er ongeschonden van af te komen. De bestuurder had geen motorrijbewijs. Mogelijk was het daarom dat hij bij het zien van een politieauto zijn snelheid verhoogde. Juist daardoor trok hij de aandacht van de agenten die achter de man aangingen, echter weer afstand namen toen zij zagen dat hij daardoor nog harder ging rijden. Even later bleek het dus verkeerd te zijn afgelopen. De politie maakt proces-verbaal op.

Nieuwerkerk a/d IJssel Geweldplegers aangehouden Vijf jongeren zijn zondag 30 maart rond 03.00 uur aangehouden voor het plegen van geweld. Het gaat hier om een 18 jarig meisje uit Nieuwerkerk aan den IJssel, drie jongens uit Nieuwerkerk aan den IJssel van 16, 20 en 20 jaar en een 18 jarige jongen uit Rotterdam. Zij zaten in een auto en kwamen op de Kerklaan een groep jongeren uit Waddinxveen en Zevenhuizen tegen die op weg naar huis waren. Er ontstond een vechtpartij waarbij er rake klappen vielen. Na het geweld vertrokken de daders weer maar werden op Rijksweg A12 aan de kant gezet en aangehouden. De verdachten zijn na hun verhoor allemaal weer vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stolwijk Verdachte van diefstal bromfiets aangehouden De politie heeft zondagmiddag 30 maart een 20 jarige Stolwijker aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. Een getuige zag die ochtend een jongen op een bromfiets een zijstraatje van de Nijverheidsweg inrijden. Hij vond het verdacht toen de jongen zonder bromfiets terugliep en een woning binnenging. De getuige belde hierop de politie. De verdachte werd in zijn woning aangehouden. De verdachte ontkent de diefstal.

Lekkerkerk Aanrijding tussen auto en fietsster Een 18 jarige fietsster uit Lekkerkerk verleende vrijdag 28 maart rond 17.55 uur op de kruising Kerkweg met de Berlagestraat geen voorrang aan een 45 jarige automobiliste uit Lekkerkerk. Bij de aanrijding tussen de twee die volgde raakte de fietsster gewond. Met letsel aan schouder en arm werd zij overgebracht naar EMC in Rotterdam. Terplaatse werd ook hulp verleend door medisch personeel van de traumahelikopter.