Persberichten Rijn&Venen, 10.30 uur

Utrecht, 31-03-2008

Valse kentekenplaten

WOERDEN In de vroege morgen van maandag 31 maart heeft de politie twee mannen uit Veldhoven aangehouden voor het vervalsen van kentekenplaten. Omstreeks 00.20 uur zag een getuige in de Franse Steeg een vrachtwagen staan met een wat vreemde kentekenplaat. Op dat moment waren drie mannen bezig met het lossen van goederen uit de vrachtwagen. De getuige belde de politie en die nam poolshoogte. Agenten zagen dat het kenteken met zwarte tape vervalst was; de letters waren gewijzigd. Twee mannen, een 24-jarige en een 29-jarige inwoner van Veldhoven, konden direct worden aangehouden, de derde werd niet meer gevonden. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de vrachtwagen en de goederen die de mannen aan het lossen waren. Ook onderzoekt de Vreemdelingenpolitie waar de mannen vandaan komen en of ze legaal in Nederland verblijven.

Geweld

BREUKELEN Op de Provincialenweg N401 hebben zondag weggebruikers een verkeersconflict gehad dat uitliep op geweld. Omstreeks 20.20 uur kreeg de politie een melding dat een bijrijder van een personenauto en een fietser met elkaar op de vuist waren gegaan. Agenten gingen ter plaatse en troffen verschillende personen aan. Een 18-jarige fietser uit Kockengen had een kapotte lip en zei geslagen te zijn door een 52-jarige man uit Breukelen die als bijrijder in een auto had gezeten. De verhalen liepen uiteen; volgens de fietser was de auto tegen zijn stuur aangereden. Maar volgens de automobiliste en haar bijrijder had de 18-jarige man bij het langsrijden tegen hun spiegel getrapt. De 52-jarige zou de 18-jarige vervolgens een stomp hebben gegeven. Hij is aangehouden. De zaak wordt onderzocht.

Ongeval

MIJDRECHT Zondag 30 maart heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobilist en een bromfietser.

Om 17.10 uur kreeg de politie de melding dat op de kruising Mijdrechtse Zuwe Derde Zijweg een aanrijding had plaatsgevonden. Het bleek dat een 53-jarige automobiliste uit Mijdrecht en een 16-jarige bromfietser uit Almere uit de richting van Mijdrecht richting Amstelhoek reden. De automobiliste wilde ter hoogte van de Derde Zijweg naar links afslaan en zag de bromfietser die over het fietspad in dezelfde richting reed over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Ambulancepersoneel heeft de jongen met beenletsel naar het AMC in Amsterdam vervoerd.

Diefstal uit zwembad

WOERDEN- Op zondagmiddag werden vijf jongeren aangehouden omdat ze uit kluisjes goederen hadden gestolen. Omstreeks 13.45 uur kreeg de politie de melding dat er door enkele jongens uit kluisjes geld en sleutels waren gestolen bij het zwembad aan de Van Helvoortlaan. Het vijftal, in de leeftijd van 13 tot 14 jaar uit Woerden, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Geld wat gestolen was werd in een prullenbak gevonden en sleutels van een auto in het zwembad zelf. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Spuiters aangehouden

VINKEVEEN- Op zondagochtend werden acht jongeren aangehouden nadat ze graffiti hadden gespoten bij een viaduct aan de N201 aan de Herenweg. Omstreeks 04.55 uur kreeg de politie de melding dat jongeren bezig waren met graffiti te spuiten. Agenten gingen ter plaatse en troffen inderdaad verse verftekeningen. Ook lagen er verschillende spuitbussen op de grond. Niemand wilde vertellen wie de tekeningen gemaakt had en de groep van 15 tot 24 jaar uit Vinkeveen werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.