Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 31 maart 2008

tel.: 053-4555588

Controle illegale motorcrossers

Noord-West Twente

De politie in Noord-West Twente heeft op zondagochtend 30 maart in de buitengebieden van Almelo, Wierden, Aadorp, Nijverdal en Holten gecontroleerd op illegaal motorcrossen in natuurgebieden. Een viertal motorcrossers werd bekeurd.

In de ochtenduren van zondag 30 maart voerde de politie, in samenwerking met bijzondere opsporingsambtenaren en een helikopter van het KLPD, op verschillende locaties in Noord-West Twente controles uit op illegaal motorcrossen in natuurgebieden. De controles vonden in Almelo, Wierden en Aadorp plaats nabij het Bedrijvenpark Twente, op de Overwaterweg in Nijverdal en op de Holterbergweg in Holten.

In totaal werd een viertal crossers bekeurd wegens het illegaal crossen in natuurgebied. Een 28-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk kreeg bovendien een bekeuring, omdat zijn kentekenplaten verbogen en daardoor niet leesbaar waren. Een 36-jarige plaatsgenoot kreeg eveneens een bekeuring, omdat hij geen geldig rijbewijs kon tonen. (08-039857)

Geheime zender uit de lucht gehaald

Enter

Een geheime zender, die onder de naam 'Twentse Piraten Express' uitzond vanuit een keet aan de Bullenhaarsweg in Enter, werd op zondag 30 maart uit de lucht gehaald.

Het Agentschap Telecom voerde op zondagochtend 30 maart metingen uit in Enter, om de mogelijke aanwezigheid van een geheime zender op te sporen. Omstreeks 09.00 uur werd aan de Bullenhaarsweg in Enter een zender uitgepeild. De zender, gevestigd in een keet bij een boerderij, zond uit onder de naam 'Twente Piraten Express' op frequentie 97,6.

In de keet waren op het moment van de controle een 21-jarige en twee 16-jarige jongens uit Goor aangetroffen. De 21-jarige en een van de 16-jarigen zaten aan de knoppen en kregen een proces-verbaal. Desgevraagd vertelden de jongens dat zij bezig waren met een marathonuitzending, die reeds op vrijdag 28 maart was gestart. De zender, met een waarde van circa 2600 euro, werd in beslag genomen. (08-039863)

BOB blijft fris

Borne

De politie voerde in de nacht van zondag 30 op maandag 31 maart een alcoholcontrole uit op de Weerselosestraat in Borne. Slechts één bestuurder bleek onder invloed van alcohol en kreeg een bekeuring.

In de nacht van zondag 30 op maandag 31 maart voerde de politie in Borne een alcoholcontrole uit. Op de Weerselosestraat werd uitgaanspubliek gecontroleerd tussen 00.30 uur en 02.30 uur. In totaal werden circa 100 bestuurders gecontroleerd. Eén bestuurster, een 42-jarige vrouw uit Eindhoven, bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De vrouw blies 0,73 promille en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur opgelegd. De rest van de gecontroleerde automobilisten, die als BOB fungeerden, bleken ook inderdaad onbeschonken te zijn. (08-040015)

Beschonken bestuurster belandt in sloot

Enschede

Het rijbewijs van een 49-jarige vrouw uit Enschede werd zondag 30 maart ingevorderd, omdat de vrouw onder invloed van alcohol met haar auto in een sloot was gereden op de Oude Haaksbergerdijk in Enschede.

Op zondag 30 maart werd omstreeks 19.05 uur gemeld dat er een automobiliste in een sloot was gereden op de Oude Haaksbergerdijk in Enschede. Ter plaatse troffen agenten een 49-jarige Enschedese naast haar auto, die half in de sloot lag, aan. De vrouw werd onderzocht door ambulancepersoneel, maar bleek geen verwondingen aan het ongeval te hebben overgehouden.

Uit onderzoek bleek dat de vrouw met haar auto over de Oude Haaksbergerdijk in Enschede was gereden, in de richting van de Oude Enschedeseweg in Haaksbergen. Op een gegeven moment raakte de vrouw met haar auto van de weg en kwam in de naastgelegen sloot terecht. De agenten voerden een alcoholcontrole bij de 49-jarige uit. Omdat de vrouw in kennelijke staat van dronkenschap verkeerde en het haar niet lukte een blaastest af te leggen, werd een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de 49-jarige werd, in afwachting van de uitslag van de bloedproef, ingevorderd. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-039927)

Beschonken fietser komt ten val

Oldenzaal

Een 29-jarige man uit Weerselo kwam zondag 30 maart met zijn fiets ten val op de Ootmarsumsestraat in Oldenzaal. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, reed vermoedelijk tegen een geparkeerde auto aan.

Op zondag 30 maart werd omstreeks 21.30 uur gemeld dat een fietser ten val was gekomen op de Ootmarsumsestraat in Oldenzaal. Ter plaatse troffen agenten een 29-jarige man uit Weerselo aan. De man bleek met zijn fiets tegen een geparkeerde auto te zijn gereden en vervolgens te zijn gevallen. Volgens getuigen was de man even buiten bewustzijn geweest. De 29-jarige bleek verder ongedeerd te zijn.

De 29-jarige werd aan een alcoholcontrole onderworpen, waarbij hij 1,62 promille blies. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-039964)

Man beledigt agentes

Hengelo

Een 18-jarige man uit Hengelo werd zondag 30 maart aangehouden, omdat hij een tweetal agentes beledigde op de Marktstraat in Hengelo.

Op zondag 30 maart werd omstreeks 22.25 uur gemeld dat er een opstootje was op de Markt in Hengelo. Ter plaatse troffen agenten op de Marktstraat een 18-jarige man uit Hengelo aan. De man beschuldigde een drietal personen er van zijn fiets te hebben omgegooid, waardoor het rijwiel beschadigd raakte. Bij gebrek aan bewijs ging het drietal echter vrijuit.

De 18-jarige uitte zijn ontevredenheid over de afhandeling van de zaak onder meer door de aanwezige agentes uit te schelden. De 18-jarige werd daarom aangehouden wegens belediging. Tegen de 18-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-039979)


---- --